Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Ν.Ε. Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.: ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΛΗΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ


Ν.Ε. Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.: ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΛΗΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ

Η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της διευκρινίζει τη στάση του κόμματος για τον β' γύρο των τοπικών εκλογών. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ ευχαριστεί και χαιρετίζει όλους εκείνους και εκείνες που έδωσαν για πρώτη φορά ψήφο στα ψηφοδέλτια που στήριξε το ΚΚΕ, που συνέβαλαν σημαντικά μετά από πολλά χρόνια να εκλεγεί κομμουνιστής αντιπρόσωπος στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων, που έδωσαν υψηλό ποσοστό στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο εκλέγοντας δυο κομμουνιστές σε αυτό, κόντρα στα φοβικά διλήμματα, τους προκλητικούς εκβιασμούς και τα καμουφλαρισμένα διπλά και τριπλά ψηφοδέλτια.
Η αύξηση της δύναμης του ΚΚΕ στις εκλογές περικλείει σημαντική δυναμική, σηματοδοτεί μια νέα πορεία συσπείρωσης ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων εναντίον της πολιτικής, που εδώ και πάνω από 20 χρόνια οδήγησε στην επιδείνωση της ζωής του λαού, συνέβαλε στην όξυνση της κρίσης και οδήγησε στην σύναψη του βάρβαρου μνημονίου, που θα έχει διάρκεια και στη φάση της κρίσης και στη φάση της ανάκαμψης η οποία έτσι και αλλιώς θα είναι αναιμική και θα διαδεχθεί νέο κύμα κρίσης. Δυναμώνει το ρεύμα αντιμονοπωλιακής αντιιμπεριαλιστικής συσπείρωσης, κερδίζει έδαφος η πρόταση διεξόδου με στόχο τη λαική εξουσία, λαϊκή οικονομία.
Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του και όσο εξαρτάται από αυτό, για να συμβάλει ώστε να κατανοηθεί ευρύτερα ότι η αποχή δεν αποτελεί όπλο πίεσης απέναντι στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική.
Κανένα δίλημμα για το δεύτερο γύρο.
Η θέση του ΚΚΕ, γνωστή από την αρχή της προεκλογικής περιόδου απόλυτα συνεπής με τα κριτήρια ψήφου που θέσαμε στο λαό είναι:
Λευκό ή άκυρο σε Φίλιο- Γκόντα, Αργύρη-Καχριμάνη και σε όλους τους υποψηφίους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Είναι ίδιοι γιατί εκφράζουν την ίδια πολιτική.
Είναι οι “εκλεκτοί” εκείνων των κομμάτων που χτυπάνε κάθε εργατικό λαϊκό δικαίωμα που καταδικάζουν τον λαό να ζει στην φτώχεια, στην ανεργία, στην ανασφάλεια.
Καμία ψήφους σε αυτούς που θα την χρησιμοποιήσουν ενάντια στο λαό.