Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΣΧΟΛΙΟ: ΔΗΜΟΣ ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: «ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ»

(Φωτό Αρχείου)
ΣΧΟΛΙΟ: ΔΗΜΟΣ ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: «ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ»
Από τον «Αδιόριστο του ΑΣΕΠ»

Μετά το σχετικό "κράξιμο" αναρτήθηκαν στο site του Δήμου η «σχετική» μελέτη. Χαίρομαι ιδιαίτερα που το "κράξιμο" πιάνει τόπο. Μόνο που και πάλι πιάστηκε να λέει ψέματα (αλλιώς τι πολιτικάντης θα ήταν). Κατ’ αρχήν η μελέτη είναι μελέτη σκοπιμότητας.
Στην ομιλία του στο Περιστέρι τόνισε με ιδιαίτερο στόμφο ότι η μελέτη προβλέπει (όταν υλοποιηθεί) τη δημιουργία 10 νέων θέσεων εργασίας που θα απασχοληθούν νέοι και νέες της περιοχής. Επίσης το ίδιο (10 θέσεις) αναφέρει και στην συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ηπειρωτικό Αγώνα». Η μελέτη στη σελίδα 67 (κεφάλαιο 6.1 Οφέλη στην οικονομία και κοινωνία, παράγραφος 3)αναφέρει επί λέξη (αντιγράφω από την μελέτη): Επιπλέον, η επένδυση θα δημιουργήσει πέντε νέες θέσεις εργασίας που είναι δυνατό να χωροθετηθούν στην τοπική περιοχή.
Δηλαδή 50% λιγότερες από τα λεγόμενα του δήμαρχου, χωρίς να είναι εξασφαλισμένο σίγουρα ότι θα είναι στην περιοχή (δυνατό να χωροθετηθούν, λέει η μελέτη) και χωρίς λεπτομέρειες (περιγραφή θέσεων, καθήκοντα, προσόντα κλπ), αλλά γενικά και αόριστα. Ή ο δήμαρχος δεν έχει διαβάσει τη μελέτη ή νομίζει ότι ξεχάσαμε τα ελληνικά που μάθαμε στα Ελληνικά σχολεία και Πανεπιστήμια ή μας περνάει για ηλίθιους.
Επίσης μια ακόμη παρατήρηση. Στο site του Δήμου/Τεχνικές Υπηρεσίες (www.pogoni.gr/texnikes-yphresies.html) υπάρχουν αναρτημένες μόνο οι δύο παραπάνω μελέτες. Μα καλά τέσσερα χρόνια δεν έκανε άλλη μελέτη (γιατί έργα έτσι κι αλλιώς δεν έκανε) ο Δήμος;
Εγώ πάντως δεν βρήκα ούτε τις περιβόητες θέσεις, ούτε που πρέπει να απευθυνθώ για να ζητήσω την πρόσληψή μου σε μια από αυτές, μιας και το έργο κατά τα λεγόμενα του δήμαρχου (Ηπειρωτικός Αγώνας) αρχίζει τον Απρίλη (εν ολίγοις, ζήσε Μάη να φας τριφύλλι).
"ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ" -ΑΘΗΝΑ" (Καταγωγή από Δελβινάκι)