Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Συνελήφθη έπειτα από καταδίωξη, 33χρονος Αλβανός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας με αυτοκίνητο πέντε ομοεθνείς του

Συνελήφθη, χθες (04-10-2017) τα ξημερώματα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 33χρονος αλλοδαπός, που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.
Πρόκειται για 33χρονο υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διευκόλυνσης εισόδου στη χώρα μη νόμιμων αλλοδαπών, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, αντίστασης, απείθειας και παραβάσεων του ΚΟΚ.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να σταματήσουν τον δράστη για έλεγχο στην περιοχή του Λυκόστομου ωστόσο ο τελευταίος ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, εμβόλισε δύο υπηρεσιακά οχήματα, προκαλώντας σε αυτά υλικές ζημιές.
Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας το όχημα ακινητοποιήθηκε στο 145ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Τρικάλων – Ιωαννίνων (κοντά στη διασταύρωση Λιγκιάδων), ενώ ο δράστης, ο οποίος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, συνελήφθη.
Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε η μεταφορά πέντε αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 28, 60,30, 31 και 28 ετών, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη διαμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί είχαν καταβάλει το συνολικό χρηματικό ποσό των (750) ευρώ, προκειμένου να τους μεταφέρει ο 33χρονος διακινητής στα Ιωάννινα ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων τους προέκυψε ότι σε βάρος τους εκκρεμούν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Κατασχέθηκαν:
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 33χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά
το χρηματικό ποσό των (3.580) ευρώ
έξι κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.