.

Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

Οργή και αγανάκτηση από τους κατοίκους της Καστάνιανης Πωγωνίου, για τις συνεχιζόμενες κλοπές και διαρρήξεις στο χωριό

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗΣ  ΠΩΓΩΝΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ             
Καστάνιανη    29-04-2017
 ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗ  Δ.  ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Τηλ. – τηλεομοιοτυπία : 26570 23901
Κιν.:6977142074

Την οργή και αγανάκτησή μας εκφράζουμε οι κάτοικοι της Καστάνιανης Πωγωνίου, καθώς και οι απόδημοι, για τις συνεχιζόμενες κλοπές  και  διαρρήξεις, που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό στο χωριό.
Τους δύο τελευταίους μήνες, περισσότερα από δώδεκα σπίτια, έγιναν στόχος των διαρρηκτών, οι οποίοι αφού καταστρέφουν πόρτες και παράθυρα, εισβάλλουν στο εσωτερικό και συνεχίζουν ανενόχλητοι το καταστροφικό τους έργο.
 Σε μια περίπτωση μάλιστα, δεν δίστασαν να διαρρήξουν οικία όπου βρισκόταν άνθρωπος μέσα.
 Έντρομοι οι κάτοικοι, παρακολουθούν την ανικανότητα της Πολιτείας, να παράσχει στοιχειώδη ασφάλεια στους ακρίτες των συνόρων.
Ας μην επαναπαύονται στα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν και που αναφέρουν μείωση της εγκληματικότητας. 
Τα στατιστικά στοιχεία της περιοχής δείχνουν αύξηση της εγκληματικότητας.
Αναγνωρίζουμε τις φιλότιμες προσπάθειες  των ανδρών και γυναικών της ΕΛ.ΑΣ. που κάτω από αντίξοες συνθήκες, με λιγοστά μέσα και με μειωμένο προσωπικό,  προσπαθούν να προστατέψουν τους κατοίκους. Όμως αυτές δεν αρκούν.    
Χρειάζονται περισσότερα. Χρειάζεται να ενισχυθούν τα αστυνομικά τμήματα με έμψυχο  υλικό, μηχανικά μέσα, και να επιστρέψουν οι άνδρες και γυναίκες στα Τμήματα  Συνοριακής Φύλαξης, από τις διάφορες υπηρεσίες, όπου απασχολούνται σε αλλότρια καθήκοντα.
  Εάν η Πολιτεία θεωρεί, πως η Αστυνομία, και τα Τμήματα της  Συνοριακής Φύλαξης, αδυνατούν, για αντικειμενικούς λόγους, να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους, τότε η Πολιτεία οφείλει να επαναλειτουργήσει τα Στρατιωτικά Φυλάκια σε όλη την παραμεθόριο περιοχή. 
  Δικαιούμαστε καλύτερης αντιμετώπισης για να συνεχίζουμε να «Φυλλάτουμε Θερμοπύλες». Εκτός και αν στο κράτος των ΑΘΗΝΩΝ, έχουν αποφασίσει ότι δεν τους ενδιαφέρει τι γίνεται έξω από την Αθήνα.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος        Η Γενίκη Γραμματέας

Δημήτριος Παπαγιάννη    Χρυσάνθη Οικονόμου