Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Δήμος Πωγωνίου: Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός εσόδων και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης για το οικονομικό έτος 2017 από το Δημοτικό Συμβούλιο

Τον προϋπολογισμό εσόδων και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης για το οικονομικό έτος 2017 ενέκρινε στην τελευταία του συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου.
Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων και η ανάπτυξη της περιοχής του Πωγωνίου, μέσω εκτέλεσης έργων και υλοποίησης ενός στρατηγικού σχεδιασμού.
Ο προϋπολογισμός, ύψους 7.684.440,63€, αποτυπώνει ωστόσο τις συνέπειες της συνεχούς περικοπής πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την προσπάθεια των οργάνων της ώστε να μη γίνει καμία «έκπτωση» στο επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης έκανε λόγο για έναν προϋπολογισμό που καταρτίστηκε με δεδομένο τη συνεχή ύφεση και τις ανάγκες του Δήμου.
«Στον προϋπολογισμό αποτυπώνεται ο στόχος μας για κάλυψη των καθημερινών προβλημάτων. Η συνεχής μείωση των πόρων που δυσχεραίνει το έργο της Αυτοδιοίκησης καθώς και η οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα αυξάνουν το βάρος της κοινωνικής πολιτικής που καλούνται να σηκώσουν οι Δήμοι. Ο στόχος μας είναι διττός, αφενός να αντιμετωπίσουμε τα αυξημένα προβλήματα κι αφετέρου να υλοποιήσουμε το όραμά μας για ανάπτυξη της περιοχής» επεσήμανε ο κ. Καψάλης.


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ