Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

''Ο φτωχός συγγενής'' του Ηπειρώτη Νίκου Παπακώστα. Ένα οδοιπορικό ντοκιμαντέρ σε κοινότητες χωρών της Βαλκανικής και της Ιταλίας, που αναζητά τα αίτια της διαφθοράς σε ένα πλαίσιο φτώχειας, άγνοιας και ματαίωσης, παρουσιάζεται με ελευθερη είσοδο την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 & ώρα 21.00', στο σινεμά ''Τριανόν'', Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων, Αθήνα

Ένα ντοκιμαντέρ οδοιπορικό που αναζητά τα αίτια της διαφθοράς σε ένα πλαίσιο φτώχειας, άγνοιας και ματαίωσης

«Ο Φτωχός Συγγενής» είναι ένα ντοκιμαντέρ-οδοιπορικό που αναδεικνύει τις συνθήκες και τις προκλήσεις που βιώνουν μικρές κοινότητες έξι χωρών, προβληματικών σε σχέση με τις νόρμες – πραγματικές ή φανταστικές - της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κάτοικοι από το δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας (Ελλάδα), το Τσαβντάρ και το Πιρντόπ (Βουλγαρία), το Μπουγιάνοβατς (Σερβία), το Κρούσεβο (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας), το Μπακάου (Ρουμανία) και την Καλτανισσέττα (Ιταλία), μοιράζονται τις σκέψεις τους σχετικά με τον αντίκτυπο των Ευρωπαϊκών κονδυλίων, τις διαδικασίες και τους συνήθεις τρόπους διανομής τους.
Κατά κάποιον τρόπο, τα πολύ υπαρκτά προβλήματα της κακοδιαχείρισης πόρων και της διαφθοράς μοιάζουν δευτερεύοντα όταν τοποθετούνται σε ένα πλαίσιο φτώχιας, ματαίωσης, ανισότητας και άγνοιας…
«Ο Φτωχός Συγγενής» θα παρουσιαστεί στο σινεμά ΤΡΙΑΝΟΝ (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων) στις 3 Νοεμβρίου 2016 & ώρα 21.00'.
Είσοδος ελεύθερη.
Το ντοκιμαντέρ αποτελεί μέρος του προγράμματος «Ρώτα τους Ντόπιους!» που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υλοποιείται από την αστική μη-κερδοσκοπική εταιρεία Inter Alia σε συνεργασία με φορείς από τις χώρες-εταίρους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να απευθυνθείτε στο Νίκο Ε. Παπακώστα στο papakostas@interaliaproject.com  ή στο 6980742148.
Το τρέιλερ της ταινίας εδώ: