Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Πρωτόπαππα Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν δύο άτομα, για μεταφορά πάνω από 47 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, οδήγησαν στη σύλληψη δυο ομογενών, ηλικίας 42 και 51 χρονών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ποσότητας κάνναβης.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, σήμερα (25-10-2016) το πρωί, συνελήφθησαν στην Πρωτόπαππα Ιωαννίνων, οι δύο προαναφερόμενοι.
Ειδικότερα, ο 42χρονος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας -24- νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν 47 κιλά και 850 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ενώ ο 51χρονος, ως οδηγός άλλου Ι.Χ.Ε. οχήματος, λειτουργούσε ως προπομπός του πρώτου οχήματος και ενημέρωνε τον 42χρονο για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
47 κιλά και 850 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
-2- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
το χρηματικό ποσό των -220- ευρώ,
-4- κινητά τηλέφωνα.

Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.