Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθησαν πέντε (5) έμποροι ναρκωτικών για εισαγωγή και διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης

Κατασχέθηκαν περισσότερα από (146) κιλά κάνναβης

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας πέτυχαν χθες (08.01.2013) το μεσημέρι τη σύλληψη πέντε εμπόρων ναρκωτικών, που μετέφεραν οργανωμένα παραπάνω από (146) κιλά κάνναβης.
Πρόκειται για τέσσερις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 31,34,41 και 37 ετών και έναν 43χρονο ημεδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών καθώς και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Για τη διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιήθηκε αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 43χρονος με επιβάτες τον 31χρονο και τον 34χρονο, το οποίο ακινητοποιήθηκε στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας ενώ στο εσωτερικό του και συγκεκριμένα στο χώρο των αποσκευών και της καμπίνας των επιβατών, βρέθηκαν -123- δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -146.308- γραμμαρίων.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι το παραπάνω αυτοκίνητο συνοδευόταν από άλλο Ι.Χ. αυτοκίνητο (όπου επέβαιναν οι υπόλοιποι συλληφθέντες), το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός, κατοπτεύοντας το δρομολόγιο κίνησης και ελέγχοντας για τυχόν διενέργεια αστυνομικών ελέγχων κατά μήκος της διαδρομής.
Σημειώνεται ότι το αυτοκίνητο των συνεργών - προπομπών εντοπίστηκε στο Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς, την ώρα που οι δράστες επιχειρούσαν να διαφύγουν προς την Αλβανία, οπότε και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
ποσότητα κάνναβης βάρους (146.308) γραμμαρίων
δύο οχήματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών
δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.