Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Περιφέρεια Ηπείρου: Δηλώσεις συμμετοχής για τη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού "TOURNATUR 2017"

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ  ΓΙΑ ΤΗ  ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ   ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ «TOURNATUR 2017»
Στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «TourNatur» που θα διοργανωθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο του Dusseldorf της Γερμανίας από 1 μέχρι 3 Σεπτεμβρίου 2017, θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Ηπείρου, στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού και τις τέσσερεις εποχές του έτους. 
Η  Περιφέρεια προτίθεται να φιλοξενήσει στο περίπτερό της  όσους  επαγγελματίες επιθυμούν να συμμετάσχουν από την Ήπειρο.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους το αργότερο ως την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017 στo e-mail: i.gkartzonikas@php.gov.gr   (υπόψη κ. Ηλία Γκαρτζονίκα, τηλ 2651087141).  
Επίσης όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μέσω αποστολής διαφημιστικού υλικού, το οποίο θα πρέπει να είναι στη γερμανική γλώσσα για να είναι εύχρηστο (ή στην αγγλική αν δεν υπάρχει η δυνατότητα στη γερμανική), μπορούν να επικοινωνήσουν στο ίδιο email και τηλέφωνο,  ώστε να το στείλουν στο Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου (γραφείο 141) ως την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017 στις 2.00 μμ..
"Στοχευμένη" επιλογή της Περιφέρειας Ηπείρου
Η «TourNatur» είναι η σημαντικότερη διεθνής έκθεση εναλλακτικού τουρισμού στη Γερμανία, η οποία αποτελεί χώρα-στόχο για την Ήπειρο σε αυτό το πεδίο. Προσφέρει   μεγάλη ποικιλία από προϊόντα και υπηρεσίες ενώ προσελκύει τουρίστες από τη συγκεκριμένη χώρα και την Κεντρική Ευρώπη οι οποίοι επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία, αναρρίχηση, ιππασία, καγιάκ και άλλες αθλητικές δραστηριότητες στη φύση.
 Επισημαίνεται ότι η διοργάνωση του 2016  πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας 43.567 επισκέπτες και  272 εκθέτες και brands από όλο τον κόσμο, οι οποίοι δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τα μεγέθη της επισκεψιμότητας, αλλά και το επίπεδο των ενδιαφερομένων.  Παράλληλα με την Διεθνή Έκθεση «Salon Caravan», οι δύο εκθέσεις προσελκύουν πάνω από 200.000 επισκέπτες και αποτελούν ένα διαδραστικό γεγονός που παρουσιάζεται με τον καλύτερο τρόπο στο Γερμανικό κοινό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δραστηριότητες υπαίθρου, όπως η πεζοπορία,  αποτελούν για σημαντικό αριθμό Γερμανών τουριστών μέρος του σχεδιασμού τους, για τις οποίες ξοδεύουν κάθε χρόνο σημαντικό ποσό του ετήσιου προϋπολογισμού τους. Ειδικά σε ότι αφορά στην πεζοπορία, καταγράφεται ότι το 69% των Γερμανών ενδιαφέρεται για αυτή ενώ ξοδεύει ετησίως πάνω από οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ για εναλλακτικές μορφές τουρισμού αποτελώντας έτσι μία αγορά- στόχο για τους προορισμούς που διαθέτουν περιπατητικά μονοπάτια, αναρριχητικά πεδία κλπ.


  Περισσότερες πληροφορίες για την Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού TourNatur στο: http://www.tournatur.com/