Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών, που είχε ως σκοπό τη χορήγηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων σε μη νόμιμους μετανάστες και τη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου τους από τη χώρα

Συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, δύο διακινητές και δύο μη νόμιμοι μετανάστες


Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών σε Ελλάδα και εξωτερικό, στ o πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Συνελήφθησαν σήμερα (03-11-2012) τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα, δύο διακινητές (εκ των οποίων ένας 63χρονος ημεδαπός και ένας 25χρονος υπήκοος Αφγανιστάν), μέλη εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ, οι οποίοι συνόδευαν και τα τρία ανήλικα παιδιά τους.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι διακινητές μετέφεραν τους δύο μη νόμιμους μετανάστες με τα ανήλικα παιδιά τους από την Αθήνα στην Ηγουμενίτσα με δύο αυτοκίνητα, τους παρέδωσαν το ένα αυτοκίνητο και τους προμήθευσαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μεθοδεύοντας την προώθησή τους στο εξωτερικό, μέσω του Λιμένα Ηγουμενίτσας.
Για τις «υπηρεσίες» αυτές, το κύκλωμα θα ελάμβανε από τους λαθρομετανάστες ως αμοιβή, το χρηματικό ποσό των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ, με την άφιξή τους στην Ιταλία.
Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν:
ένα (1) Ι.Χ.Ε. και ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά.
μία πλαστή ρουμανική άδεια κυκλοφορίας οχήματος, μία ιταλική άδεια κυκλοφορίας και ένα ζεύγος Ιταλικών πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτου.
πέντε (5) πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Ρουμανίας.
το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.
τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
έξι (6) ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την σύλληψη και τον εντοπισμό των λοιπών εμπλεκομένων.