Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Πρωτοβουλία για προσέλκυση μαθητικών εκδρομών στην Ηπείρο

Ο θεματικός για θέματα Παιδείας Αντπεριφερειάρχης κ. Παντελής Κολόκας σε προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με την Υπουργό Παιδείας ΔΒΜ κα Άννα Διαμαντοπούλου, της, έθεσε το θέμα της αναστολής κατάργησης των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ηπείρου, για τα οποία η Υπουργός συμφώνησε για την χρησιμότητά τους, παραπέμποντας ωστόσο για περαιτέρω συνεργασία στην Υφυπουργό κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε ακόμη την Υπουργό για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου και μέσω των ΚΠΕ, σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συμμετοχής μαθητικών εκδρομών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ειδικότερα της μετέφερε το ενδιαφέρον σχολείων από την Κύπρο και περιοχές της Ελλάδος για επισκέψεις στην Ήπειρο, αναλύοντας παράλληλα τις βασικές παραμέτρους πρότασης που έχει η Περιφέρεια, την οποία αντιμετώπισε με θετικό πνεύμα η Υπουργός.
Μάλιστα, υποσχέθηκε να την εξετάσει αναλυτικά ώστε να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό όλες οι ενέργειες που χρειάζονται για την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων, με επέκταση τους και σε άλλες Ευρωπαϊκές και Ασιατικές χώρες, προσθέτοντας ότι ήδη έχουν γίνει οι πρώτες προσπάθειες για προσέλκυση μαθητικών εκδρομών από την Κίνα.

ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr