Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ: Προβλήματα από το «κενό εξουσίας»

Επιστολή προς το πρόεδρο της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου έχουν αποστείλει οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία, μέσω του εκπροσώπου τους στη διοίκηση. Τονίζουν ότι η επιχείρηση είναι «ακυβέρνητη» από τα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε και παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος Π. Καλτσώνης. «Δεν είναι δυνατόν η παραίτηση να σημαίνει και αναστολή της λειτουργίας του οργάνου επ’ αόριστον, τη στιγμή μάλιστα που οι αρμόδιοι πολιτειακοί παράγοντες δεν δείχνουν πρόθυμοι είτε να τον αντικαταστήσουν, είτε να ορίσουν εξ ολοκλήρου νέο διοικητικό συμβούλιο» τονίζουν.
Υπενθυμίζεται ότι ο ορισμός νέου προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου εκκρεμεί, αλλά έχει γίνει και αντικείμενο έριδας καθώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος προορίζει για τη θέση «δικό του» άνθρωπο.
Οι εργαζόμενοι επικαλούνται μεταξύ άλλων το άρθρο 6 της παραγράφου 16 του κανονισμού λειτουργίας της εταιρίας, το οποίο αναφέρει: «Αν η σχέση του διευθύνοντος συμβούλου με την εταιρεία διακοπεί για οποιονδήποτε λόγο, το διοικητικό συμβούλιο αποφασίζει την αναπλήρωσή του μέχρι την επιλογή του αντικαταστάτη του».
Με βάση αυτά, θεωρούν ότι η συγκεκριμένη αδράνεια στην σύγκλιση του οργάνου είναι αδικαιολόγητη. Δηλώνουν ταυτόχρονα ότι οι εργαζόμενοι ανησυχούν, τόσο για το «κενό εξουσίας» όσο και για τις φήμες πώλησης του εργοστασίου σε ιδιώτες.
«Η ΄΄αδιαφορία΄΄ αυτή ενδεχομένως να υποκρύπτει και σκοπιμότητα» τονίζουν. Με την έλλειψη διοίκησης, έχουν σταματήσει διαδικασίες όπως οι διεθνής διαγωνισμοί για την προμήθεια των υλικών κ.α.
«Για τους παραπάνω λόγους, είναι αναγκαία η σύγκλιση του διοικητικού συμβουλίου της Μ.Β.Η. άμεσα, θεωρώντας παράλληλα ότι ενδεχομένως υπάρχουν και σημαντικές ευθύνες για την παρατηρούμενη ανυπαρξία του οργάνου» τονίζουν οι εργαζόμενοι.


ΠΗΓΗ: http://www.agon.gr