Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΕΚ: Με τροπολογία ρυθμίζονται οι οφειλές των δανειοληπτών

O Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Κουτρουμάνης έκανε αποδεκτή την ρύθμιση για τις οφειλές των δανειοληπτών του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας για δάνεια από κεφάλαια του Οργανισμού, την οποία είχε επεξεργαστεί ως Υφυπουργός Εργασίας ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Η ρύθμιση αυτή εντάχθηκε ως τροπολογία στο ν/σ για την Κοινωνική Εργασία και Επιχειρηματικότητα, που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή.
Με τη ρύθμιση αυτή αφενός στηρίζονται και βοηθούνται οι δανειολήπτες του Ο.Ε.Κ, με επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων και μεγάλα ποσοστά έκπτωσης, σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση έχει επιφέρει σημαντικές μειώσεις στα εισοδήματά τους και αφετέρου δίνεται η δυνατότητα στον Οργανισμό να εισπράξει πόρους και να τους αξιοποιήσει προς όφελος των δικαιούχων του που δεν έτυχαν έως σήμερα στεγαστικής παροχής.

Ο κ. Κεγκέρογλου στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του ν/σ στην Ολομέλεια της Βουλής τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ανάλογη, ευνοϊκή δυνατότητα ρύθμισης και για τα δάνεια που έχουν λάβει οι δανειολήπτες από τις τράπεζες με επιδότηση επιτοκίου από τον Οργανισμό και τα οποία οι τράπεζες αρνούνται να ρυθμίσουν, επικαλούμενες δεσμεύσεις που απορρέουν από τις συμβάσεις που έχουν συνάψει με τον ΟΕΚ.