Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Μίλησε για «σχέδιο χρεοκοπίας του λαού» στη ΔΕΘ

Να καταδικάσουν στη συνείδησή τους το κυβερνητικό σχέδιο σωτηρίας ζήτησε από τους πολίτες η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, κα Αλέκα Παπαρήγα, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ, χαρακτηρίζοντάς το ως «σχέδιο χρεοκοπίας του λαού».

«Αυτό το σχέδιο να χρεοκοπήσει στη συνείδηση του λαού. Να ξεκινήσουμε μια συστηματικά οργανωμένη προσπάθεια παρεμπόδισης των μέτρων» τόνισε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι: «Άμεσα δεν μπορούν να παρεμποδιστούν όλα, αλλά πολλά μπορούν να παρεμποδιστούν», τονίζοντας ότι «η άρνηση έχει αποφασιστική σημασία σε συνθήκες κρίσης και βάρβαρης αντεπίθεσης».
«Ό,τι πάρουν δεν θα το ξαναδώσουν» συμπλήρωσε και υποστήριξε ότι «νομιμοποιείται σήμερα η μη πληρωμή χαρατσιών» και από όσους δεν έχουν, αλλά και από όσους δίνουν τον αγώνα στο πλευρό τους.
«Μέρκελ και Σαρκοζί δεν είναι ανθέλληνες είναι κεφαλαιοκράτες» συμπλήρωσε η κ. Παπαρήγα, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να συγχέουμε «το ταξικό στοιχείο, με το συναισθηματικό».
Σχολίασε, επίσης, τις προειδοποιήσεις για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών, λέγοντας: «Πόσο είναι συναισθηματικός εκβιασμός και πόσο πραγματικότητα; Είναι και τα δύο. Γι' αυτό μιλούμε για ανεξέλεγκτη χρεοκοπία».
Και πρόσθεσε «Είναι και το στοιχείο του εκβιασμού, αλλά υπάρχει και κίνδυνος πραγματικός στάσης πληρωμών. Αν έχουμε μια στάση πληρωμών η αντίδραση πρέπει να είναι άμεση να φτάσει η φωνή μας μέχρι τις Βρυξέλλες» τόνισε η κ. Παπαρήγα.