Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: «Κλειδώνει» το νέο μισθολόγιο

Ο μισθός του νεοεισερχόμενου θα ανέρχεται στα 751,39 ευρώ!!!

Το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων που αποφασίστηκε από κοινού από τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα τεθεί επί τάπητος στη σημερινή, νέα συνάντηση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, με τους επικεφαλής της τρόικας των ελεγκτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές - στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα νωρίς το απόγευμα - θα εγκρίνουν το νέο καθεστώς μισθοδοσίας στον δημόσιο τομέα, αφού διευκρινιστούν όλες οι λεπτομέρειές του και κυρίως η «προσωπική διαφορά».
Εξάλλου, η τρόικα πιέζει εδώ και αρκετό καιρό για την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ολιγωρία και σημαντικές καθυστερήσεις.
Όπως προβλέπει το νέο μισθολόγιο, ο βασικός σταθμός νεοεισερχόμενου, άγαμου και χωρίς προϋπηρεσία στον δημόσιο τομέα, θα ανέρχεται στα 751,39 ευρώ, όπως προβλέπεται από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τους μισθούς δύο ταχυτήτων στο Δημόσιο, καθώς όσοι είναι ήδη διορισμένοι θα ανισταθμίσουν τις απώλειες από τη μείωση των επιδομάτων μέσω της προσωπικής διαφοράς, ενώ οι νεοδιορισμένοι θα λαμβάνουν ακόμη και τον μισό μισθό σε σχέση με συναδέλφους τους.