Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Μετράει μέρες ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Η τρόικα δεν τον εμπιστεύεται.

Εκτός παιχνιδιού βγάζει ουσιαστικά τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου η έκθεση-καταπέλτης της τρόικας και αναγκάζει τον πρωθυπουργό να λάβει αποφάσεις με το πιστόλι στον κρόταφο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα ο «Τύπος της Κυριακής» , τα στελέχη της τρόικας έχουν διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι με τεχνοοικονομικά κριτήρια η Πέμπτη δόση του δανείου δεν πρόκειται να εκταμιευθεί και ότι οι έλεγχοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει τόσο στον τομέα των εσόδων όσο και στις διαρθρωτικές αλλαγές.
Το επεισόδιο που προστέθηκε στις επιδεινούμενες σχέσεις Μαξίμου-οικονομικού επιτελείου και εξέθεσε εκ νέου τον υπουργό Οικονομικών έχει να κάνει με το non-paper του υπουργείου για το Ζάππειο ΙΙ, με τον απορριπτικό του χαρακτήρα που, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν εκτός κεντρικής γραμμής.
Ο υπουργός Οικονομικών έσπευσε να βγάλει άχρηστο το σχέδιο της ΝΔ, τη στιγμή που η γραμμή Παπανδρέου ήταν να παίξει η κυβέρνηση το χαρτί της συναίνεσης και να εμφανιστεί ότι μελετά τις προτάσεις της ΝΔ και δεν στέκεται απορριπτικά απέναντί τους.