Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΟΓΑ: Διευκρινήσεις για τους ομογενείς από Αλβανία


Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοίνωσε ότι όσοι από τους ομογενείς από την Αλβανία συνταξιούχοι ανασφάλιστοι υπερήλικες του ΟΓΑ είναι κάτοχοι Ελληνικής Αστυνομικής Ταυτότητας, αντί αυτών που αναφέρονται στην επιστολή που τους στάλθηκε θα πρέπει να προσκομίζουν στους ανταποκριτές του Ο.Γ.Α. διαφορετικά δικαιολογητικά.
Συγκεκριμένα, θα πρέπει να προσκομίζουν:
1. Επικυρωμένο αντίγραφο και των δύο όψεων της Ελληνικής Αστυνομικής Ταυτότητας
2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, που έχει εκδοθεί πρόσφατα από το δήμο που έχουν οικογενειακή μερίδα στην Ελλάδα.
3. Υπεύθυνη δήλωσή τους, στην οποία θα αναφέρεται το ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν από τον Αλβανικό φορέα συνταξιοδότησης, νομίμως επικυρωμένη.
Δηλώσεις περί μη είσπραξης της σύνταξης (π.χ. λόγω αποποίησης) δεν λαμβάνονται υπόψη από τον ΟΓΑ ως αποδεικτικά στοιχεία μη συνταξιοδότησης, δεδομένου ότι όλοι ανεξαιρέτως συνταξιοδοτούνται από την Αλβανία και δεν έχουν δικαίωμα παραίτησης από τη σύνταξη αυτή.
4. Οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ο Α.Φ.Μ. και ο Α.Μ.Κ.Α. τους, τόσο των ιδίων όσο και του/της συζύγου τους εφόσον είναι έγγαμοι και ο/η σύζυγός τους είναι 65 ετών και άνω.
Αν τα στοιχεία αυτά αναγράφονται, όσον αφορά τον ίδιο τον συνταξιούχο, στο άνω δεξιό μέρος της επιστολής που στάλθηκε από τον ΟΓΑ, δεν απαιτείται να γνωστοποιηθούν εκ νέου, πρέπει όμως απαραίτητα να γνωστοποιηθούν για τον/την σύζυγο, εφόσον υπάρχει και είναι άνω των 65 ετών.
5. Αντίγραφο της σχετικής επιστολής που εστάλη από τον ΟΓΑ.