Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: «Όμηροι» του ΠΑΜΕ δήμαρχος και δημοτικό συμβούλιο


Ούτε χθες το βράδυ κατάφερε να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, παρ' ότι υποχρεώθηκε να απομακρυνθεί από την πόλη και να επιλέξει το δημαρχείο του πρώην δήμου Παμβώτιδας στην Κατσικά. Αιτία τα στελέχη του ΠΑΜΕ και κάποιοι συμβασιούχοι της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Ιωαννίνων που διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους.

Με δεδομένο τον αποκλεισμό του κεντρικού δημαρχείου των Ιωαννίνων εδώ και τρεις εβδομάδες από το ΠΑΜΕ και συμβασιούχους, και τον προηγούμενο αποκλεισμό αρκετών εβδομάδων στις αρχές του έτους, διαπιστώνει κανείς ότι η νέα δημοτική αρχή ελάχιστες φορές πέρασε την είσοδο του κεντρικού κτιρίου, και ήδη δήμαρχος αντιδήμαρχοι και κάποιες υπηρεσίες έχουν στοιβαχτεί στα γραφεία της ΔΕΥΑΙ και από εκεί προσπαθούν να προωθήσουν τα καθημερινά θέματα του Δήμου.

Η παρεμπόδιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει προσθέσει σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του δήμου, τα οποία επεκτείνονται και στους πολίτες που βλέπουν τις υποθέσεις τους να εκκρεμούν και είναι άγνωστο πότε θα επιλυθούν.

Χθες προπηλακίστηκε και εξυβρίστηκε τόσο ο δήμαρχος Φίλιππος Φίλιου, όσο οι δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ προκλήθηκαν και ζημιές στο κτίριο του δημαρχείου Κατσικάς.

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να γίνει μια συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και να αποφασιστεί η τακτική που θα ακολουθηθεί στη συνέχεια.

ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr