Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΕΣΥ: «Οικουμενική» Υγείας για διάσωση του.


«Συμμαχία» για τη διάσωση του ΕΣΥ, συστήνει ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος με τη συμμετοχή πρώην υπουργών Υγείας, οι οποίοι διαχειρίστηκαν το καυτό χαρτοφυλάκιο τα τελευταία 30χρόνια!
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες παρευρέθησαν οι πρώην υπουργοί Υγείας, κ.κ. Παρασκευάς Αυγερινός, Γιάννης Φλώρος, Απόστολος Κακλαμάνης, Μαριέττα Γιαννάκου, Γιώργος Σούρλας, Δημήτρης Σιούφας, Δημήτρης Κρεμαστινός, Αναστάσης Πεπονής, Κώστας Γείτονας, Νικήτας Κακλαμάνης και Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Οπως δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, η συνάντηση με τους προηγούμενους υπουργούς Υγείας ήταν πολύ παραγωγική και θα επαναληφθεί μετά τα Χριστούγεννα προκειμένου να συζητηθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και η μεταφορά των μονάδων υγείας του ΙΚΑ στο ΕΣΥ. Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι «η πατρίδα έχει ανάγκη να υπάρξει συμφωνία για μια εθνική στρατηγική στην Υγεία».
Στη συζήτηση τέθηκαν τα μέτρα περιστολής δαπανών στην υγεία λόγω του Μνημονίου, η πολιτική στο χώρο του φαρμάκου, το θέμα της πιθανής συγχώνευσης ή αλλαγής χρήσης των νοσοκομείων και τα διαχρονικά προβλήματα του ΕΣΥ.