Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Αγώνας δρόμου για την οικονομία με 13 νομοσχέδια σε 30 ημέρες.


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Αγώνας δρόμου για την οικονομία με 13 νομοσχέδια σε 30 ημέρες.

Δυναμικό «φίνις» θέλει να κάνει η κυβέρνηση και έως το τέλος του έτους δρομολογούνται διαρθρωτικές αλλαγές που θα έχουν ευεργετικές επιπτώσεις στην Οικονομία. Στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να προωθήσουν 13 νομοσχέδια, καθώς κανένα από αυτά δεν πρέπει να μείνει για το νέο έτος. Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού κρίνεται ουσιαστικά η 4η δόση του δανείου των 110 δισ.

Οριστικοποιήθηκαν τα θέματα που θα πρέπει να περάσουν από το υπουργικό συμβούλιο και τη Βουλή μέχρι το τέλος του έτους. Ο νέος επενδυτικός νόμος, η τράπεζα χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, η αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ, το σχέδιο νόμου για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, ο νόμος πλαίσιο για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, το νέο φορολογικό, οι αλλαγές στην υγεία, το «μαχαίρι» στο κράτος και το νέο μισθολόγιο, το πρόγραμμα «Ελληνική Γεωργία 2014» και ο προϋπολογισμός συνθέτουν την ατζέντα των θεμάτων που θα πρέπει να ανοίξουν και να κλείσουν εντός του Δεκεμβρίου.

Σε αυτή την ιεράρχηση κατέληξε το Μέγαρο Μαξίμου, με βάση τις ανάγκες του Μνημονίου και την ετοιμότητα των υπουργών να ανταποκριθούν σε αυτές. «Ότι από αυτά περάσει στον Ιανουάριο βάζει ερωτηματικό στην τέταρτη δόση», επισημαίνουν οι επιτελείς του πρωθυπουργού. «Πρόκειται για τον πιο σημαντικό μήνα του Μνημονίου» δηλώνουν οι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου.