Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΥΓΕΙΑ: Νέα έρευνα του ΣΔΟΕ εμπλέκει και το ΠΓΝΙ.


ΥΓΕΙΑ: Νέα έρευνα του ΣΔΟΕ εμπλέκει και το ΠΓΝΙ.

Σε μια ακόμα δυσώδη υπόθεση διαφθοράς εμπλέκονται γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, η οποία έχει τεθεί στο μικροσκόπιο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.
Μπορεί πριν από μια εβδομάδα, ο ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Γιάννης Καπελέρης να παραδέχτηκε με δηλώσεις του από την πόλη μας, τον διενεργούμενο έλεγχο για παράνομες συμβάσεις μεταξύ γιατρών και εταιρειών για ορθοπεδικά υλικά, τα αποτελέσματα του οποίου ενδέχεται να γίνουν γνωστά μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, στο φύλλο της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» ωστόσο, αποκαλύπτεται μια ακόμα πιο δυσάρεστη υπόθεση που έχει ξανά πρωταγωνιστές λειτουργούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Και πρόκειται για πολύ πιο σοβαρή και ανατριχιαστική υπόθεση, γιατί μιλάμε για την υγεία δεκάδων ανθρώπων και όχι απλά για τις... πολυεθνικές «μίζες» γιατρών του δημοσίου.
«Ράμπο» του Υπουργείου Οικονομικών ερευνούν συγκεκριμένα, 700 συμβάσεις και μελέτες μέσω των οποίων διακινήθηκαν μεγάλα ποσά προς μεγάλα νοσοκομεία και πανεπιστήμια της χώρας. Πρώτη φορά, το πρώην ΣΔΟΕ ανοίγει τον φάκελο ‘κλινικές δοκιμές στην Ελλάδα'. Η έρευνα διενεργείται από τον περασμένο Σεπτέμβριο κατόπιν εντολής του αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Π. Αδάμη.