Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Συνεχίζουμε εντατικά την προσπάθεια».


ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Συνεχίζουμε εντατικά την προσπάθεια».

Μπορεί τα θέματα της συνάντησης Ε.Ε. - Αφρικής να ήταν σημαντικά, αλλά στο μυαλό των Ευρωπαίων ηγετών που συμμετείχαν ήταν άλλες οι προτεραιότητες. Ο κ. Παπανδρέου άδραξε την ευκαιρία και είχε στην Τρίπολη της Λιβύης σειρά επαφών για το μέγα θέμα της δημοσιονομικής σταθερότητας της Γηραιάς Ηπείρου.

Μιλώντας με συνεργάτες του ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η απόφαση για την Ιρλανδία, με ό,τι αυτή συνεπάγεται για την επιμήκυνση του αντίστοιχου ελληνικού δανείου, «δεν είναι το τέλος της διαδρομής, αλλά ένα ακόμη βήμα». Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε από τους επιτελείς του στο Μέγαρο Μαξίμου να διαμηνύσουν σε όλους τους υπουργούς πως η προσπάθεια συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Ο πρωθυπουργός μίλησε στη θεματική ενότητα για την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή και σήμερα θα τοποθετηθεί στην ενότητα για τη Μετανάστευση, την Κινητικότητα και τη Δημιουργία θέσεων απασχόλησης. «Η Ελλάδα είναι παρούσα, έχει ζωτικά συμφέροντα στην περιοχή», τόνισε, μιλώντας στους δημοσιογράφους της ελληνικής αποστολής. «Είστε έξυπνος λαός και θα τα καταφέρετε», είπε στους συναδέλφους, που βρέθηκαν στη Λιβύη για τη σύνοδο Ε.Ε.- Αφρικής, ο πρόεδρος του Γιουρογκρούπ,κ. Ζ. Κλ. Γιούνκερ.