Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Δήμος Πωγωνίου: Με αφιέρωμα στον Πέτρο Λούκα-Χαλκιά και “Zaravina F” συνεχίζεται το πολιτιστικό πρόγραμμα “Καλοκαίρι 2023”


Πλούσιο το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Πωγωνίου  

Συναυλίες, αφιερώματα, βιβλιοπαρουσιάσεις, θέατρο και δρώμενα περιλαμβάνει το ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Πωγωνίου, καλύπτοντας όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με Πολιτιστικούς Συλλόγους και φορείς της περιοχής υλοποιεί σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με στόχο την ψυχαγωγία των δημοτών αλλά και επισκεπτών. Άλλωστε τα Πωγωνίσια πανηγύρια είναι ιδιαίτερα γνωστά και αγαπητά στον κόσμο.

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και συγκεκριμένα στο “Zaravina Festival” αλλά και στο αφιέρωμα στον Πέτρο Λούκα – Χαλκιά.

«Η μουσική παράδοση έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των Πωγωνισίων και την Τρίτη 8 Αυγούστου τιμούμε στο Δελβινάκι, τόπο καταγωγής του, τον βιρτουόζο του κλαρίνου Πέτρο Λούκα – Χαλκιά. Είναι μία εκδήλωση που χρωστάει η περιοχή μας στον άνθρωπο που έχει γεμίσει τις ψυχές και τις καρδιές όλων μας με τον ιδιαίτερο ήχο του κλαρίνου. Το Δελβινάκι είναι η «βρυσομάνα» της μουσικής παράδοσης και το Πωγώνι είναι υπερήφανο που έχει βγάλει πραγματικούς δεξιοτέχνες» σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι τόσο η μουσική όσο και η ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου χρωστούν πολλά στον δεξιοτέχνη του κλαρίνου που από τα πρώτα βήματα της πορείας του αγκάλιασε την παράδοση και την υπηρετεί μέχρι σήμερα.

Η εκδήλωση, την καλλιτεχνική επιμέλεια της οποίας έχει ο κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας, Αντιπεριφερειάρχης και παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών λαϊκού πολιτισμού, θα πραγματοποιηθεί στις 10μ.μ. και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θα παρουσιαστούν πτυχές της ζωής και της πορείας του Πέτρου Λούκα – Χαλκιά, ενώ όπως είναι φυσικό θα περιλαμβάνει πολλή μουσική. Παράλληλα θα βραβευτούν και όλοι οι μουσικοί του Δελβινακίου για την προσφορά τους στην παράδοση.

Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 9 Αυγούστου και δίπλα στη μαγευτική ομορφιά της λίμνης Ζαραβίνας, έρχεται το Zaravina Festival που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθος κόσμου. Φέτος ο Νίκος Πορτοκάλογλου συναντά επί σκηνής τη Ρένα Μόρφη και το Δημήτρη Υφαντή σε ένα μουσικό πρόγραμμα που θα μας ξεσηκώσει.

«Πιστοί στο ραντεβού μας, σας προσκαλούμε την Τετάρτη 9 Αυγούστου στην πανέμορφη λίμνη Ζαραβίνα και στο Zaravina Festival. Για 5η χρονιά υποσχόμαστε ώρες διασκέδασης που συνδυάζουν καλή μουσική και ένα φυσικό τοπίο που καθηλώνει. Το Zaravina Festival έχει γίνει θεσμός που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα και χαιρόμαστε γι’ αυτό γιατί κάθε χρόνο οι λάτρεις της μουσικής το αναμένουν με μεγάλη ανυπομονησία. Κάθε χρονιά ανεβάζουμε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά με μουσικά σχήματα που έχουν φανατικό κοινό. Έτσι και φέτος και πάντα με την πολύτιμη στήριξη του δικού μας Δημήτρη Υφαντή σας παρουσιάζουμε ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα γεμάτο παλιές και νέες επιτυχίες» τόνισε ο κ. Καψάλης.

Το «Zaravina Festival» διοργανώνεται σε σύμπραξη με το Κέντρο Νέων Ηπείρου και ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Θωμάς Τσίκος σημείωσε ότι εξελίσσεται κάθε χρόνο επιτυγχάνοντας με επιτυχία τον αρχικό στόχο που ήταν η αύξηση της επισκεψιμότητας στη λίμνη Ζαραβίνα. «Έχουμε ετοιμάσει μία όμορφη βραδιά και χαιρόμαστε ιδιαίτερα με το αντίκτυπο που έχει στον κόσμο το Φεστιβάλ. Σας περιμένουμε όλους» τόνισε.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ