Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ σε υπουργική συνάντηση των Υπέξ της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες για την Αφρική


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ μετείχε (21.01.19) στη πρωινή συνάντηση των  ΥΠΕΞ της ΕΕ, που διοργάνωσε στις Βρυξέλλες η Φινλανδία, με τη συμμετοχή της κας Federica Mogherini, Ύπατης Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας.
Θέμα η συμμετοχή & ενίσχυση των νέων της Αφρικής στη διαμεσολάβηση & πρόληψη κρίσεων στην ήπειρο τους.
Όπως δήλωσε:
«Χαιρετίζω τη σημερινή πρωτοβουλία της Φινλανδίας. Και ως Ελλάδα, που τα τελευταία δύο χρόνια έχει «τρέξει» στις περισσότερες χώρες της Αφρικής, κυρίως της Υποσαχαρικής περιοχής, πρέπει να επισημάνω τα εξής:
Εργαλείο για την ανάπτυξη, ειρήνη, και αποτροπή της μετανάστευσης, είναι και η λογική να κρατήσουμε με δουλειές τους νέους στις πατρίδες τους. Όπως και η βελτίωση της θέσης της γυναίκας με παιδεία και δικαίωμα στην εργασία. Με αλλεπάλληλες επισκέψεις, έχω άποψη για τη κατάσταση στην Αφρική. Δεν είναι ήπειρος με γερασμένο πληθυσμό. Απεναντίας, μάλιστα. Οι νέες ηλικίες υπερέχουν. Εκεί πρέπει να επενδύσουμε με όλα αυτά τα χρήματα που κατευθύνονται με εντυπωσιακές ροές, κυρίως στις Υποσαχάριες χώρες, από ισχυρά οικονομικά κράτη και Τραπεζικά Ιδρύματα».