Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας κα Μερόπη Τζούφη, είχε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης


Σειρά θεμάτων που αφορούν σε σχολικές μονάδες του Δήμου Πωγωνίου έθεσαν στην Υφυπουργό Παιδείας κ. Μερόπη Τζούφη, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης και ο Αντιδήμαρχος κ. Στυλιανός Κουκουλάρης κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννινα.
Συγκεκριμένα ζητήθηκε η επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Πωγωνιανής ως παράρτημα του Δημοτικού Σχολείου Δελβινακίου, για το σχολικό έτος 2018-2019 και ως αυτόνομη σχολική μονάδα από την επόμενη χρονιά.
Η επαναλειτουργία του κρίνεται αναγκαία καθώς θα φιλοξενήσει φέτος 30 μαθητές από την Κιβωτό του Κόσμου και την Τ.Κ. Πωγωνιανής.
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου ζήτησε επίσης την εξέταση και επίσπευση όλων των διαδικασιών προκειμένου να λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο το Κέντρο Παιδικής Προστασίας Τ.Κ. Πωγωνιανής, ως Κέντρο Φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, με παράλληλη λειτουργία τμημάτων ένταξης και τάξεων υποδοχής στο Γυμνάσιο Πωγωνιανής.
Παράλληλα, ζητήθηκε από την Υφυπουργό Παιδείας η χρηματοδότηση νέας σχολικής μονάδας – Νηπιαγωγείο Καλπακίου και η δυνατότητα συντήρησης σχολικών μονάδων του Δήμου Πωγωνίου μέσα από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών.
Η κ. Τζούφη δεσμεύτηκε να εξετάσει τα ζητήματα και εξέφρασε τη στήριξή της στην κατεύθυνση προστασίας και ανάπτυξης της εκπαίδευσης στον ακριτικό Δήμο Πωγωνίου.