Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου κατά το μήνα Σεπτέμβριο

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Σεπτέμβριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (794) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -623- (εκ των οποίων -4- διακινητές)
Για ληστεία: -4-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -34-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -10-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 18 -
Για σύσταση – συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση: -3-
Για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος: -1-
Για πλαστογραφίες: -1-
Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -8-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-28-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -29-
Για έκθεση: -1-
Για παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων - ηχορύπανση: -5-
Για προσβολή της μνήμης νεκρού: -1-


Για ζωοκλοπή:-1-
Για ψευδή ανωμοτί κατάθεση: -3-
Για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού: -2-
Για παραβάσεις του Ν. περί προστασίας των αρχαιοτήτων & της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς: -3-
Για διατάραξη οικιακής ειρήνης: -1-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -18-
-Εξιχνιάστηκαν:
Εξαρθρώθηκαν:
δύο σπείρες που δραστηριοποιούνταν στη συστηματική εξαπάτηση πολιτών
Εξιχνιάστηκαν:
Τρεις υποθέσεις ληστειών
Σαράντα μία υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων
Οκτώ υποθέσεις απάτης
Δώδεκα υποθέσεις όπλων
Είκοσι έξι υποθέσεις ναρκωτικών
Τρείς υποθέσεις διακίνησης λαθρομεταναστών
Μία υπόθεση πλαστογραφίας
Δύο υποθέσεις ζωοκλοπής
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:
Κάνναβη:- 155- κιλά και -129,04- γραμμάρια
Ηρωίνη: -74,59- γραμμάρια
Κοκαΐνη: -60,4- γραμμάρια
Ναρκωτικά χάπια:-182-
Δενδρύλλια κάνναβης: -6-
Πιστόλια - Περίστροφα: -3-
Πιστόλια κρότου: -1-
Κυνηγετικά όπλα: -5-
Γεμιστήρες: -2-
Φυσίγγια:-54-
Μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων:-2-
Ζυγαριές: -2-
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -11 -
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:
Την (01-09-2016), συνελήφθη στο Καναλλάκι Πρέβεζας, 27χρονος ημεδαπός, για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή. Ειδικότερα, στην κατοχή του, βρέθηκαν (49) γραμμάρια κοκαΐνης, (87) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ένα πιστόλι.
Την (06-09-2016), συνελήφθη στα Ιωάννινα, 32χρονος ημεδαπός, μετά από διάπραξη ληστείας σε κατάστημα στην πόλη των Ιωαννίνων, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Επίσης, εξακριβώθηκε η εμπλοκή του σε μία κλοπή και μία απόπειρα κλοπής από καταστήματα στα Ιωάννινα καθώς και σε μία κλοπή δικύκλου μοτοποδηλάτου.
Την (07-09-2016), συνελήφθη στην Κακαβιά, 42χρονη υπήκοος Αλβανίας, η οποία επέβαινε σε λεωφορείο και στην κατοχή της βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης σε μορφή «βράχου», βάρους (54,7) γραμμαρίων.
Την (10-09-2016), συνελήφθη στη Λάβδανη Ιωαννίνων, 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος εντοπίστηκε να παραλαμβάνει από εγκαταλελειμμένο σπίτι και να μεταφέρει πεζός, δύο σάκους με (30) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (32.720) γραμμαρίων.
Την (12-09-2016), εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών από σπίτια καθώς και μία κλοπή αυτοκινήτου, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως 14-07-2016, στην Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας και ταυτοποιήθηκε ως δράστης 22χρονος υπήκοος Αλβανίας.
Την (12-09-2016), συνελήφθησαν στη Βρυσέλλα Θεσπρωτίας, ένας 47χρονος άνδρας και μία 64χρονη γυναίκα, για την εμπλοκή τους σε υπόθεση μεταφοράς και διακίνησης ποσοτήτων κάνναβης με αυτοκίνητο και κατασχέθηκαν (56.328) γραμμάρια κάνναβης. Επίσης, την (26-09-2016) στη Νεράιδα Θεσπρωτίας, εντοπίστηκε αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (64.644) γραμμάρια κάνναβης ενώ ταυτοποιήθηκε ως οδηγός του οχήματος 34χρονος υπήκοος Αλβανίας.
Την (14-09-2016), συνελήφθησαν στην Επαρχιακή οδό Κατσικά – Μπάφρας Ιωαννίνων, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας και δύο 21χρονοι ημεδαποί, διότι στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, βάρους (10,5) γραμμαρίων.
Την (14-09-2016) συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, 49χρονος ημεδαπός και 53χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην συστηματική εξαπάτηση πολιτών, με το πρόσχημα ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο ευθύνεται ή εμπλέκεται σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό. Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις τετελεσμένης απάτης στην περιοχή της Ηγουμενίτσας και της Πρέβεζας και τουλάχιστον πενήντα τρεις απόπειρες απάτης.
Την (15-09-2016), συνελήφθη στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Άρτας, 25χρονος ημεδαπός, μέλος τουλάχιστον τριμελούς εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά απάτες σε βάρος καταστηματαρχών σε όλη την ελληνική επικράτεια. Οι δράστες προσποιούμενοι τους τελωνειακούς ή τους αστυνομικούς, έπειθαν επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες καταστημάτων, να αγοράσουν δήθεν κατασχεμένα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη σε χαμηλότερες τιμές, χωρίς να παραδώσουν τα προϊόντα, αποκομίζοντας με απατηλό τρόπο, μεγάλα χρηματικά ποσά. Εξιχνιάστηκαν συνολικά (8) περιπτώσεις απάτης και (2) περιπτώσεις απόπειρων απάτης, ενώ το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν υπερβαίνει τις 24.000 ευρώ.
Την (16-09-2016), συνελήφθη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, διωκόμενος με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Ιταλικών Αρχών, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και βαριών σωματικών βλαβών.
Την (26-09-2016), συνελήφθησαν ένας 36χρονος ημεδαπός και ένας 27χρονος ομογενής, για διάπραξη ληστείας σε βάρος 60χρονου ημεδαπού, ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στους Δραμεσιούς Ιωαννίνων, απ’ όπου αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό σε κέρματα, οινοπνευματώδη ποτά και πακέτα τσιγάρων.

Την (28-09-2016), συνελήφθη στην Άρτα, 17χρονος ημεδαπός, ο οποίος από κοινού με δύο ακόμα ημεδαπούς, ηλικίας 20 και 22 ετών και έναν συνεργό τους, το ίδιο βράδυ, έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας, στο οποίο διεξαγόταν εμποροπανήγυρη, επιτέθηκαν σε δύο ημεδαπούς (άνδρα – γυναίκα), πωλητές χαλιών και με τη χρήση σωματικής βίας, απέσπασαν από την παθούσα χρηματικό ποσό.