Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση του Συνδέσμου «ΦΙΛΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΩΓΩΝΗΣΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ»

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ       
ΙΟΥΝΙΟΣ  2013
    Μια απάντηση θα πρέπει να δοθεί στα όσα αναληθώς γράφει στην πρόσφατη ανακοίνωση, που εξέδωσε ο τέως Δήμαρχος Δελβινακίου κ. Μποζιάρης, σχετικά με την αίτηση ακυρώσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας με θέμα την έδρα του Δήμου Πωγωνίου, αφού κατ΄ αρχήν δούμε και μια άλλη διάσταση από τα λόγια του Αποστόλου Παύλου, και μετ’ αυτόν του Αγίου Κοσμά, που έλεγαν: «Να προσέχομε αδελφοί, μη τυχόν τον διάβολο τον έχομε μέσα μας και λιγότερο μας ενοχλεί απ΄ έξω».   Μεγαλείο αυτοκριτικής,  των Αγίων βέβαια!   Και τούτο, για να είναι πλήρες, το από τον κ. Μποζιάρη σχετικώς αναγραφόμενο.
1. Φαίνεται ότι ο κ. Μποζιάρης πιστεύει ότι μπορεί να γράφει ό,τι θέλει και όπως θέλει, όπως έκανε και στην εφημερίδα του «Το Πωγώνι», την οποία εξέδιδε  μόνος του, χωρίς να ρωτά κανέναν και χωρίς αντίλογο, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρεί στις δικαστικές αίθουσες, έως και σήμερα, Δημοτικούς Συμβούλους εκείνης της εποχής, αφού δεν έχει την ευθιξία και το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη για δημοσιεύματα τα οποία εκδίδονταν και γράφονταν αποκλειστικά και μόνο από τον ίδιο.

2. Η συγκέντρωση στο Δελβινάκι έγινε με γενική ανακοίνωση, και δεν έγινε ιδιαίτερη και προσωπική πρόσκληση σε κανέναν. Όποιος ήθελε και όποιον «τον πονούσε» το θέμα της έδρας του Δήμου Πωγωνίου ας ερχόταν !!!  Η πόρτα ήταν ανοιχτή για όλους.
3. Στη συγκέντρωση μίλησαν για το ως άνω θέμα όχι μόνο Δελβινακιώτες, όπως ψευδώς αναφέρει στην ανακοίνωση του, αλλά και συνδημότες μας από τη Βήσσανη, την Πωγωνιανή, τη Στρατίνιστα και τα Κτίσματα. Όπως και ο νυν Δήμαρχος του Δήμου Πωγωνίου κ. Καψάλης, χωρίς καμία ιδιαίτερη πρόσκληση.
4. Όσον αφορά τα αναγραφόμενα για τον αγώνα του, που έγινε τότε για την έδρα του Δήμου Πωγωνίου, το ερώτημα είναι το εξής: «Ποιος  ευθύνεται  πραγματικά και γιατί ο αγώνας ξεκίνησε τόσο αργά, όταν όλα είχαν κριθεί; Μήπως ήσασταν σίγουρος ότι η έδρα θα δοθεί στο Δελβινάκι και διαψευστήκατε;».  Περαιτέρω, σχετικά με τους τότε συμβούλους του Συνδυασμού σας, δεν άγονταν και φέρονταν από εδώ και από εκεί, όπως γράφετε, αλλά αποστασιοποιήθηκαν από εσάς, γιατί ήσασταν πολιτικά ανεπαρκής να τους κρατήσετε, καθώς ο εγωισμός σας και οι προσωπικές σας επιλογές στη Διοίκηση του Δήμου Δελβινακίου υπερίσχυαν. Αυτοί οι δήθεν αγόμενοι, τρείς φορές σας έκαναν το καλό και σας  ανέδειξαν δήμαρχο, και όχι μόνο, ….  Τότε, ήταν όλα καλώς καμωμένα; 
Για δε τα μετεκλογικά γραμμάτια, όλοι γνωρίζουν σήμερα ποιος και με ποιόν προσυμφωνούσε τέτοια, που έχουν να κάνουν με τα προαναφερόμενα, ευθιξία, θάρρος, ανάληψη ευθυνών.
5. Όσον αφορά για τις ευθύνες για το χάσιμο της Έδρας, που επιρρίπτετε σε όλους τους άλλους , θα σας συμβουλεύαμε να έχετε το γνώθι  σεαυτόν,  διότι την αποκλειστική ευθύνη για το θέμα της Έδρας του Δήμου Πωγωνίου την έχει ο ταγός, ο αρχηγός, εκείνος που παρέλαβε το Δελβινάκι πρωτεύουσα - έδρα του Πωγωνίου και το παρέδωσε κοινοτική ενότητα. Αυτό καταλαβαίνουν σήμερα όλοι οι Δελβινακιώτες.  Εκ του αποτελέσματος, κύριε Μποζιάρη, κρίνονται τα πάντα.  Είναι έτσι ή δεν είναι;
6. Τώρα, τα περί «ανάπηρης αίτησης, απόσυρσης του Δήμου, αναβολή, αφαίρεση ονομάτων, σχεδίασα», αφ’ ενός μεν σας παραπέμπομε στο προηγούμενο δελτίο μας τύπου, ότι δηλαδή θα την χειριστούμε σύμφωνα με τον Νόμο, ΠΔ 18/1989,  όπως εμείς πολύ καλά γνωρίζομε και αποδείξαμε και σε δίκες του παρελθόντος ότι γνωρίζομε, αφ’ ετέρου δε για το «σχεδίασα» θυμίζουμε απλά, ότι ο Καθηγητής της Νομικής – Συνταγματολόγος κύριος Χρυσόγονος μόνο με το δικηγόρο μιλούσε. Ακόμη, εάν εσείς δεν θέλετε να αναφέρεται το όνομα σας , είναι θέμα δικό σας και αφορά μόνο εσάς και κανέναν άλλον. Μάλλον αυτός είναι ο τρόπος σας για να δείξετε πόσο ενδιαφερθήκατε και πόσο ενδιαφέρεστε για την έδρα του Δήμου Πωγωνίου, που εμείς θέλουμε να είναι το Δελβινάκι.
7. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη μεταφορά της έδρας του Δήμου Πωγωνίου στο Δελβινάκι . Έναν αγώνα, που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, είναι ακόμη στην αρχή του, σε Τμήμα, και όπως αναφέρομε και στο προηγούμενο δελτίο τύπου, έχομε και Ολομέλεια και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Και αυτά, για να καταλαβαίνετε κ. Μποζιάρη, πού βρισκόμαστε, που βιάζεσθε με τα περί «ανάπηρης αίτησης».
Υστερόγραφα:
1)  Οι αμοιβές των δικηγόρων, που αναφέρει ο κ. Μποζιάρης στην ανακοίνωσή του, δεν καλύπτουν με τίποτε, τα παράβολα των δικηγορικών συλλόγων + τα παράβολα του δημοσίου + τα ένσημα + τον ΦΠΑ και
2) Η λέξη «τελεσφορήσει» δεν έχει και δεν αποδίδει κανένα ιδιαίτερο νομικό περιεχόμενο. Όταν ο κ. Μποζιάρης μας πει την κατάλληλη νομικά λέξη, τότε θα του απαντήσομε και περί αυτού.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ   ΜΑΝΘΟΣ
6972885022