Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Συνεχίζονται οι εργασίες για το Αρδευτικό Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο έργο αλλαγής του τρόπου άρδευσης του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, το οποίο επιβλέπει από την 1η Ιουλίου 2011 η Αιρετή Περιφέρεια. Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
«Τα περισσότερα από τα συναφή έργα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, την επίβλεψη των οποίων έχει αναλάβει η Περιφέρεια, έχουν προχωρήσει, όπως της Αμμουδιάς και του Μαργαριτίου. Με το αρδευτικό του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων έχουμε ένα ιδιαίτερο πρόβλημα με τον ανάδοχο του έργου. Κάνουμε συνεχείς συσκέψεις και αναζητούμε τρόπους για να ολοκληρωθεί το έργο, το οποίο στην πλειονότητα έχει εκτελεστεί. Αυτή τη στιγμή κλείστηκε συμφωνία του αναδόχου με τοπικούς εργολάβους που θα κατασκευάσουν το αντλιοστάσιο Πόρου, ώστε να μπορέσει να αρδευτεί την ερχόμενη καλλιεργητική περίοδο, ένα μεγάλο τμήμα στην περιοχή. Επίσης αρχίζουν οι εργασίες για την κατασκευή της δεξαμενής στον Πρωτόπαπα».
Τέλος, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στον τρόπο που έχει επιλέγει για να ολοκληρωθεί το έργο, λέγοντας τα εξής:
«Υπήρχαν δύο λύσεις: Ή να κηρύξουμε έκπτωτο τον ανάδοχο, τώρα στο τέλος του έργου, με όλες τις συνέπειες καθώς δεν μπορούμε να ξαναδημοπρατήσουμε το έργο και να προλάβουμε τα περιθώρια, ή να συμφωνήσουμε από κοινού σε τρόπους αντιμετώπισης των υπολοίπων εργασιών. Έτσι ο ανάδοχος έχει κάνει επίσημες συμφωνίες με παράγοντες που ανέλαβαν να προχωρήσουν τέτοιες εργασίες και εγγυητής στην πληρωμή, αφού είναι επίσημη η συμφωνία, θα είμαστε εμείς ως Περιφέρεια Ηπείρου».