Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

«ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ»: Δελτίο τύπου την εκλογή του κ. Βιρβίλη Σταύρου στην θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

Καλπάκι 6-1-2013


Σήμερα 6/1/2012 διεξήχθη η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πωγωνίου για το 2013 με την εκλογή νέου προεδρείου και μελών της Οικονομικής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Σχετικά με την πρόταση της πλειοψηφίας να προτείνει στην θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για την επόμενη περίοδο και πάλι τον κ. Βιρβίλη Σταύρο, έχουμε να καταθέσουμε τα εξής:
Ο θεσμός του Προέδρου του Δ.Σ. είναι πολύ σημαντικός για την σωστή και εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και των Οργάνων του. Είναι ο θεματοφύλακας της νομιμότητας, ο συντονιστής και υπεύθυνος της σύνθεσης των απόψεων, ο καθοδηγητής της ήρεμης λειτουργίας και συνεργασίας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Εμείς ως Παράταξη σήμερα καταψηφίσαμε την πρόταση της πλειοψηφίας, διότι πιστεύουμε βαθιά ότι, δεν μπορεί να είναι προεδρεύων εκείνος ο οποίος:
 Δεν τηρεί τον Κανονισμό Λειτουργίας
 Δεν απαντάει σε αιτήματα Δημοτικών Συμβούλων και με συνοπτικές διαδικασίες δεν εισάγει προς συζήτηση στο Δ.Σ. θέματα που κατατίθενται νόμιμα από την αντιπολίτευση, αλλά και από δημότες
 Είναι προεδρεύων για λογαριασμό της παράταξης του κ. Καψάλη και δεν αντιμετωπίζει ισότιμα όλες τις δημοτικές παρατάξεις
 Φτάνει στα όρια παραίτησης τους συνεργάτες του και δεν τηρεί τις υποσχέσεις του
 Δεν μεριμνά για την υποβολή και κατάθεση εισηγήσεων για πολλά θέματα του Δ.Σ. κάτι που δυσχεραίνει και αποβαίνει εις βάρος πολλές φορές της λήψης σωστών αποφάσεων
 Δεν διασφαλίζει την άμεση και απρόσκοπτη ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. και των Δημοτικών Παρατάξεων ( όπως η αδιαφορία προσκόμισης των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών των Συνεδριάσεων εδώ και 2 χρόνια )
Εμείς είχαμε ψηφίσει τον κ. Βιρβίλη στην ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου του Δ.Σ. την πρώτη φορά. Η διετής πορεία του διέψευσε αυτήν την επιλογή μας. Πιστεύουμε και το είχαμε κάνει πολλές φορές γνωστό και εγγράφως ότι λειτούργησε ως εκπρόσωπος του Δημάρχου και όχι ως Πρόεδρος όλων στο Δ.Σ.
Πρέπει να τονίσουμε ιδιαίτερα ότι, δεν καταψηφίσαμε τον κ. Βιρβίλη ως πρόσωπο, αλλά ως παράδειγμα προς αποφυγήν για την πολιτική και παραταξιακή του συμπεριφορά στο Δ.Σ.
Καταψηφίσαμε την λογική της Δημοτικής Αρχής που επιβραβεύει με την αποδοχή και υποβολή αυτής της υποψηφιότητας την υποβάθμιση της διαφορετικής άποψης, την μεροληψία και την μονόπλευρη στήριξη της παράταξης του κ. Καψάλη στις διαδικασίες λήψεις των αποφάσεων και στην εν γένει λειτουργία του Δ.Σ.
Εμείς θα συνεχίσουμε και θα προσπαθούμε συνεχώς, στα πλαίσια πάντα των αρμοδιοτήτων και του ρόλου μας ως αντιπολίτευση, να διαφυλάξουμε την σωστή λειτουργία του Δ.Σ. αναδεικνύοντας και στηλιτεύοντας κάθε φορά συμπεριφορές και ενέργειες που είναι αντίθετες με την υποβάθμιση και μείωση του κύρους του Δ.Σ.

Ο επικεφαλής της παράταξης και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης:
Ντόντης Γιάννης