Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Φ. ΝΟΚΑ: "Θα γίνουν ελάχιστες και αναγκαίες αλλαγές…"

Οι Δήμοι αποφασίζουν για τις νέες συγχωνεύσεις σχολείων


• «Θα γίνουν οι ελάχιστες και οι αναγκαίες αλλαγές στα σχολεία».
Αυτό τόνισε χθες στον «Π.Λ.» η κα Φιλιώ Νόκα, Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου, με αφορμή τις προβλεπόμενες από την εκπαιδευτική νομοθεσία μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2012-13.
Όπως αναφέρεται και σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, τα Δημοτικά Συμβούλια είναι αρμόδια για να αποφασίσουν ποια σχολεία θα συνενωθούν με άλλα και ποια θα κλείσουν.
«Οι κοινωνίες θα αποφασίσουν. Πρόκειται για αλλαγές σε κάποια μικρά σχολεία, όπου υπάρχει και η βούληση της τοπικής κοινωνίας» είπε η κα Νόκα.
Η διαδικασία…
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι διευθυντές των σχολείων μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν καταχωρήσει στο σύστημα καταγραφής τις προτάσεις και τις εισηγήσεις τους για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητάς τους και παράλληλα να υποβάλλουν τις προτάσεις στα αρμόδια δημοτικά συμβούλια. Αφού αυτά γνωμοδοτήσουν, θα συγκεντρώσουν τις αποφάσεις και θα τις διαβιβάσουν μέχρι 24 Φεβρουαρίου στο υπουργείο Παιδείας και στις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις.
Μαζί με τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων θα αποσταλούν βεβαιώσεις ανάληψης δαπάνης για τις λειτουργικές ανάγκες των προτεινόμενων προς ίδρυση σχολείων που θα εκδώσουν οι οικονομικές υπηρεσίες των οικείων δήμων.
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «θα είναι καλό να εξασφαλίζεται η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη διατύπωση της καλύτερης δυνατής εκπαιδευτικής πρότασης προς όφελος των μαθητών και της εκπαίδευσης και την αποφυγή των εκ των υστέρων διαμαρτυριών».
Δεν υπάρχουν…
Τέλος, η κα Νόκα, κληθείσα να σχολιάσει την κατάσταση στα σχολεία της Ηπείρου, εξήγησε, ότι δεν υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών, παρά μόνο όσα δημιουργούνται από επαπειλούμενες κυήσεις, τα οποία καλύπτονται άμεσα. «Μάλιστα, σε κάποιες ειδικότητες, όπως στα Γαλλικά, υπάρχει πλεόνασμα» κατέληξε η κα Νόκα.

ΠΗΓΗ: http://www.proinoslogos.gr/