Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Διαγωνισμοί για την παραχώρηση ΣΕΑ σε Περιστέρι, Πολύμυλο, Ωραιόκαστρο, Νέα Καρβάλη

Η Εγνατία Οδός με δημοσίευση της προχωρά σε 4 διακηρύξεις διαγωνισμών για την ανάδειξη αναδόχων με την μέθοδο της μελέτης και παραχώρησης για τα έργα ανάπτυξης σταθμών εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών κατά μήκος της Εγνατίας Οδού.
Οι 4 διαγωνισμοί αφορούν:

1. Ανάπτυξη, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ), αριστερά στη θέση Περιστέρι και αμφίπλευρα στη θέση Ταξιάρχης της Εγνατίας Οδού». Επίσης, διατηρεί το δικαίωμα προαίρεσης για την ανάθεση στον ίδιο ανάδοχο την ανάπτυξη του δεξιού ΣΕΑ Περιστερίου με τους ίδιους όρους της αρχικής σύμβασης.
2. Ανάπτυξη, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ), αριστερού Σιάτιστας και δεξιού Πολυμύλου της Εγνατίας Οδό.

3. Ανάπτυξη, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση ζεύγους Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Ωραιοκάστρου της Εγνατίας Οδού.
4. Ανάπτυξη, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) αριστερού Καρβάλης της Εγνατίας Οδού.
Και οι 4 διαγωνισμοί έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στις 12 Δεκεμβρίου 2011. Η διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης είναι 30 χρόνια από την υπογραφή της και σ΄ αυτήν περιλαμβάνεται η περίοδος μελετών- κατασκευών που ορίζεται σε 18 μήνες.
Πρόκειται για άλλη μία προσπάθεια της Εγνατίας να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του βασικού άξονα των 670 χιλιομέτρων. Σήμερα λειτουργούν ελάχιστοι ΣΕΑ σε όλο το μήκος ενώ η απουσία χώρων στάθμευσης αλλά και άλλων υπηρεσιών είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.


ΠΗΓΗ: www.ypodomes.com