Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: «Η ηγεσία της ΝΔ μείωσε τα ποσοστά του κόμματος»


Κριτική για το 20% της ΝΔ έκανε η κα Ντόρα Μπακογιάννη, υπονοώντας ότι η ηγεσία Σαμαρά περιόρισε τα ποσοστά του κόμματος. Την ίδια στιγμή εμφανίστηκε αισιόδοξη για το κόμμα της υποστηρίζοντας ότι το σημερινό 2,8% με την αναγωγή είναι 3,8%.

«Οι δημοσκοπήσεις ,είπε η κα. Μπακογιάννη μιλώντας στον 9,84 ,δείχνουν τώρα 2,6% - 2,8%, με την αναγωγή που κάνουν 3,4% - 3,8%. Δεν πειράζει. Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι δύο μηνών. Πάρα πολύς κόσμος δεν ξέρει καν το όνομά μας. Θα το μάθουν όμως. Ξέρετε, η δημοσκόπηση της Κρήτης, όταν κατεβήκαμε στις περιφερειακές εκλογές -και μάλιστα πανηγύριζε τότε η Νέα Δημοκρατία-, έδινε 5%. Πήραμε 18%».

Για το χαμηλό ποσοστό επίσης των νεοδημοκρατών που δείχνουν τα γκάλοπ να την ακολουθεί σήμερα σε σχέση με το παρελθόν, η κ. Μπακογιάννη απάντησε: «Δεν θα ήταν η Νέα Δημοκρατία του 20%. Θα ήταν, αν μη τι άλλο, η Νέα Δημοκρατία του 30%. Σήμερα με προτιμά το 6% της Νέας Δημοκρατίας, της υπάρχουσας, δηλαδή του 20%. Για όνομα του Θεού, δεν μιλάμε για τον ίδιο κόσμο. Μιλάμε για ένα κόσμο, ο οποίος κάποτε εξέφραζε τη μεγάλη παράταξη. Σε αυτό το συρρικνωμένο 20%, το ότι έχω και 6% είναι θαύμα».