Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

«Βούλιαξε» την πλατεία των Άνω Λιοσίων, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, τη Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, στο Ηπειρώτικο πανηγύρι του συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων

Κοσμοπλημμύρα από μέλη και φίλους του Ηπειρώτικου στοιχείου έζησε το βράδυ της Παρασκευής η κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων, στη μεγάλη Ηπειρώτικη βραδιά που διοργάνωσε ο σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων. Δυο χιλιάδες και πλέον επισκέπτες γέμισαν ασφυκτικά τον τεράστιο χώρο, δημιουργώντας μια μαγευτική ατμόσφαιρα.
Δεν ήταν μόνο τα σημαντικά ονόματα του Ηπειρώτικου τραγουδιού που απογείωσαν το γλέντι, ούτε τα πολυπληθή χορευτικά τμήματα του συλλόγου που κέρδισαν για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις και τα χειροκροτήματα. Ούτε μόνο η μεγάλη δύναμη που κρύβει το αντάμωμα των ανθρώπων της Ηπείρου και το εξαιρετικό τους δέσιμο, όπου και αν βρίσκονται. Ούτε καν το Ηπειρώτικο πείσμα, ήταν εκείνο που τους οδήγησε να ανταπεξέλθουν μαζικά στο κάλεσμα του συλλόγου, για να ξορκίσουν το «κακό» της αναβολής στην εκδήλωση της περασμένης εβδομάδας.
Ήταν, κυρίως, οι εθελοντές και τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου που δε σταματούν να αγωνίζονται και να παλεύουν για να κρατήσουν ζωντανά τα έθιμα του τόπου τους και ενωμένο το Ηπειρώτικο στοιχείο.
Γι αυτό το μεγαλύτερο βραβείο για τη χθεσινή κοσμοσυρροή δεν αξίζει σε εκείνους που (εκ του ασφαλούς) συνδράμουν οικονομικά ή σε εκείνους που (εκ του ασφαλούς) επιχειρούν να εισπράξουν τα επίχειρα.


Αξίζει σε εκείνους που αφιερώνουν κόπο, χρόνο και προσπάθεια για να διαφυλάξουν αξίες και παράδοση. Σε εκείνους που δεν το κάνουν εκ του ασφαλούς ή εξ΄ ανάγκης αλλά από αγάπη για τον τόπο, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του. Αξίζει στον πρόεδρο Χρήστο Ρούσσα και τα μέλη του Δ.Σ που έχουν ανάγει σε σκοπό ζωής τη διατήρηση και επέκταση του συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων…
Εξάλλου, την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο σύλλογο και την ανάγκη να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια επεσήμαναν όλοι οι ομιλητές ενώ ο Χρήστος Ρούσσας ευχαρίστησε τους Ηπειρώτες που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα και πλημμύρισαν την πλατεία, στην 6η συνεχόμενη Ηπειρώτικη βραδιά, ένα από τα μεγαλύτερα γλέντια στην Αττική.

Στη σημαντική συνεισφορά του συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων στην ηπειρώτικη παράδοση και στη μεγάλη αναγνώριση του έργου του σε διεθνές επίπεδο αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Κωνσταντίνος Κωνής, κάνοντας παράλληλα ειδική μνεία στον πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου για την προσφορά τους.
Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος στο ηπειρώτικο αυτό αντάμωμα εκτός του Αντιπροέδρου Κώστα Κωνή, εκπροσώπησαν και οι Κώστας Ζηκόπουλος, Μηνάς Ζέρβας και Μαίρη Καραγιώργου.

Ακόμη ήταν εκεί η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μουργκάνας Ζωή Ντρούγκα, η Πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών Μελπομένη Καράλη, συνοδευόμενη από πολλά μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου Ζήκος Κόντης, η Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας Γεωργία Κίσκου και Βασιλική Δημάκη, σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Ζεφυρίου με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ηλία Αθανασόπουλο, πολυμελής αντιπροσωπεία από την Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου με επικεφαλής την Πρόεδρο Μαρίκα Γκόνη, αντιπροσωπείες, από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων, Σύλλογο Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης Αττικής, Σύλλογο Ηπειρωτών Καματερού και τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Ασπροπύργου, πολλοί εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων ηπειρώτικων αδελφοτήτων και ο διαχειριστής του ηπειρώτικου αποδημικού blog www.romiazirou.blogspot.gr   Χριστόφορος Ευθυμίου