Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 1-2

Μεγάλη νίκη για τον Αστέρα Τρίπολης με 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, που τον διατηρεί στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε πιο καλά στο παιχνίδι, πιέζοντας τους φιλοξενούμενους, χωρίς όμως να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Φούλοπ.
Το γκολ ήρθε στο 19' για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη, με τον Ράγιος να σουτάρει πάλι από το ύψος της περιοχής, την μπάλα να κοντράρει σε δύο παίκτες και να καταλήγει στον αμαρκάριστο Λέντσε, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να τη σπρώξει στα δίχτυα του Μπαμπανιώτη.
Η απάντηση του ΠΑΣ ήταν άμεση, με τους παίκτες του Αστέρα να μην απομακρύνουν καλά την μπάλα σε μία επίθεση των αντιπάλων τους, ο Κοροβέσης έγινε αποδέκτης της και με ένα διαγώνιο σουτ ισοφάρισε στο 24ο λεπτό.
Ο ίδιος παίκτης θα μπορούσε με ένα κοντινό βολέ δύο λεπτά αργότερα να ανατρέψει το σκορ και να κάνει το 2-1, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Φούλοπ.
Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου επιφύλασσε ένα ακόμη γκολ για τον Λέντσε, ο οποίος έφτασε τα τρία σε ισάριθμους αγώνες με τη φανέλα του Αστέρα. Συγκεκριμένα, στο 48', ο Ντε Μπλάσις έδωσε με κεφαλιά την 7η φετινή του ασίστ στον Ούγγρο επιθετικό, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει από το ύψος του πέναλτι για το 1-2.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο πίεσε ασφυκτικά και θα μπορούσε να κάνει το 2-2 με τον Κολοβέτσιο και τον Ντε Βινσέντι, αλλά δεν βρήκαν στόχο.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Χριστόπουλος): Μπαμπανιώτης, Πάντος, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Τσουκαλάς, Κεϊτά (69' Ντάσιος), Κοροβέσης (58' Βίλα), Ντε Βινσέντι, Γεωργίου (87' Γιάκος), Ίλιτς
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Άλβαρες, Πιπίνης (76' Γιαλούσης), Φορμίκα (9' Κάφα), Σέτι, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο, Ράγιος (50' Ουσέρο), Λέντσε