Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ημερίδα για την πρόληψη των καρδιακών νοσημάτων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου (6 έως 8 μ.μ.) στο ξενοδοχείο Grand Serai Xenia

Με σωστή ενημέρωση θα γίνει η πρόληψη των εμφραγμάτων
Τι είπε στον «Π.Λ.» ο διακεκριμένος καρδιολόγος Στ. Φούσας
Με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται η ενημερωτική ημερίδα για την πρόληψη των καρδιακών νοσημάτων, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Grand Serai Xenia στα Γιάννινα.

Σε μια περίοδο που τα καρδιαγγειακά νοσήματα αυξάνονται ραγδαία στη χώρα μας, αλλά και στην Ήπειρο, στόχος της εκδήλωσης είναι η σωστή και ολόπλευρη ενημέρωση του κοινού για την πρόληψή τους, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον «Π.Λ.» ο Γιαννιώτης διακεκριμένος Καθηγητής Καρδιολογίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Στέφανος Φούσας (Δ/ντής Καρδιολογικής στο Τζάνειο), που είναι ένας εκ των ομιλητών της εκδήλωσης. Εκτός του κ. Φούσα στην αυριανή ημερίδα θα μιλήσουν ακόμη οι Γ. Πατούλης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλ. Αθηνών, Σταυρούλα Τσιάρα, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ Καθηγητής Παθολογίας και Γιάννης Γουδέβενος, Δ/ντής Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.  
Τι θα εξεταστεί…
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα εξεταστούν παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων, όπως η υπέρταση, η χοληστερίνη, το κάπνισμα και η παχυσαρκία.
«Τα εμφράγματα, δυστυχώς, διαρκώς αυξάνονται και στόχος μας είναι η ενημέρωση για την πρόληψή τους» είπε με νόημα στον «Π.Λ.» ο κ. Φούσας και έκανε ανοιχτή πρόσκληση στο κοινό των Ιωαννίνων να δώσει το «παρών» στην αυριανή εκδήλωση.
Να μη χαθεί χρόνος…
Το κυριότερο μήνυμα που θέλει να περάσει ο κ. Φουσας στο κοινό των Ιωαννίνων είναι η ευαισθητοποίηση στη γρήγορη αναγνώριση του εμφράγματος από τον ίδιο τον ασθενή. «Ο ενδεικνυόμενος χρόνος από τη στιγμή που θα πονέσει κάποιος στο στήθος, ώσπου να καλέσει το ΕΚΑΒ, είναι 3-5 λεπτά. Είναι ο πιο κρίσιμος και για τη ζωή και για τη γρήγορη μεταφορά του αρρώστου στο νοσοκομείο, δεδομένου ότι 1 στους 4 εμφραγματίες πεθαίνει την πρώτη ώρα του εμφράγματος», σημείωσε χαρακτηριστικά.
• Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Ιωαννιτών, τους Ιατρικούς Συλλόγους Αθηνών και Ιωαννίνων, καθώς και την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.