Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Super League: Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Χρυσή αλλαγή και χρυσός βαθμός

Μετά από το "τρίποντο" που πήρε την περασμένη Κυριακή στους "Ζωσιμάδες" απέναντι στον Λεβαδειακό (2-0), ο ΠΑΣ πήρε έναν ακόμα πολύτιμο πόντο στον αγώνα της παραμονής στα μεγάλα σαλόνια.
Αναγνωριστικό το πρώτο δεκάλεπτο όπου οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους.
Ο Λεβαδειακός πήρε σιγά σιγά την πρωτοβουλία των κινήσεων και δεν άργησε να φτάσει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ.
Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 14' με το σουτ του Σουμπίνιο από το ύψος της μεγάλης περιοχής που έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα επιχείρησε σουτ και ο Πόποβιτς χωρίς όμως να βρει και αυτός στόχο.
Μετά από μερικά λεπτά πίεσης που δέχτηκε, ο ΠΑΣ απείλησε με τη σειρά του στο 23' με την εκτέλεση φάουλ του Μπεσέρα, με τον Κυριακίδη να αποκρούει όμως και να κρατάει απαραβίαστη την εστία του.
Στο 40' ο Σουμπίνιο έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή και έκανε ωραία ντρίμπλα στον Κώτσιο, ο Έλληνας αμυντικός φάνηκε να τον βρίσκει χαμηλά και ο διαιτητής Δημητρόπουλος υπέδειξε την άσπρη βούλα.
Ο Σουμπίνιο πήρε την ευθύνη και δεν λάθεψε, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Κηπουρού παρά την καλή εκτίναξη του Έλληνα γκολκίπερ (1-0).
Το δεύτερο μέρος βρήκε τον ΠΑΣ να έχει περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια ψάχνοντας εναγωνίως το γκολ της ισοφάρισης, με την πρώτη αξιοσημείωτη στιγμή για τους Ηπειρώτες να έρχεται στο 53', αλλά το σουτ του Κυριάκου να καταλήγει στην αγκαλιά του Κυριακίδη.
Εννέα λεπτά αργότερα, η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη "φλέρταρε" με το 1-1 μέσα από μία στημένη φάση: ο Μπεσέρα εκτέλεσε φάουλ με "γλυκιά" σέντρα και ο Τζημόπουλος άρπαξε την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ από το δοκάρι.
Στο δίλεπτο 87'-88', με τον Λεβαδειακό να χάνει τη μεγάλη ευκαιρία στο 87' για να "κλειδώσει" τη νίκη, με το δοκάρι του Κόρμπου και στην εξέλιξη της φάσης να "τιμωρείται".
Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην αντεπίθεση με τους Βάντερσον, Μπακαγιόκο και Κυριάκο, ο Μπακαγιόκο βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Λεβαδειακού και έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και ο Κυριάκος με νέο σουτ νίκησε τον Κυριακίδη για το 1-1.
Το 1-1 έμεινε έτσι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Δημητρόπουλου, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να μαζεύει 4 βαθμούς στα δύο παιχνίδια που έδωσε με τον Λεβαδειακό μέσα σε τρεις ημέρες και να αναπνέει πλέον καλύτερα όσον αφορά στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.


Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Τόμας, Μαχαίρας, Μελισσάς, Μεντί, Ζησόπουλος, Κόρμπος, Φαβάλι (90+2' Παπαδόπουλος), Πόποβιτς (63' Κουτσόπουλος), Σουμπίνιο, Βασιλείου (49' Ναπολεόνι)
ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Ντάσιος (46' Κυριάκος), Σκαρντοβέλι, Κώτσιος, Τζημόπουλος, Λίλα (74' Ζαμπρέλα), Ντε Βινσέντι, Πάντος, Μπεσέρα, Γεωργίου (58' Μπακαγιόκο), Βίλα