Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Αποσύρονται έξι πλοία από την γραμμή της Κέρκυρας προς Ηγουμενίτσα και Παξούς

Νέο πλήγμα στην ακτοπλοΐα της Κέρκυρας μετά την ανακοίνωση του Λιμεναρχείου σήμερα το πρωί ότι αποσύρονται από την γραμμή, μέχρι νεωτέρας, άλλα έξι πλοία στην Κέρκυρα, τρία από τα οποία εκτελούν τακτικές συγκοινωνίες στην Λευκίμμη και τους Παξούς.

Πρόκειται για το φέρρυ μποτ «Λευκίμμη» που εκτελεί το δρομολόγιο Λευκίμμης - Ηγουμενίτσας αλλά και τα «δελφίνια» «Ήλιδα ΙΙ» και «Σάντα ΙΙ» που εκτελούν καθημερινά δρομολόγια προς Παξούς
Με την απόφαση αυτή, τόσο η Λευκίμμη όσο και οι Παξοί μένουν ,μετά τα Διαπόντια, χωρίς τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα.
Οι Παξοί θα εξυπηρετούνται μόνο ορισμένες φορές την εβδομάδα με φέρρυ μποτ.


Στην ίδια απόφαση, ανακοινώνεται η απαγόρευση του απόπλου για τρία τουριστικά σκάφη που εκτελούν ημερήσιες κρουαζιέρες σε Παξούς και Βόρεια Κέρκυρα, τα πλοίαρια «Ιόνιαν Σαν», «Ρένα ΙΙ» και «Τζώρτζια».


Η εντολή απαγόρευσης απόπλου εντάσσεται στην απόφαση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος να αποσυρθούν από την κυκλοφορία όλα τα εν Ελλάδι πλοία που είχαν πιστοποίηση από το Ρωσικό Νηογνώμονα, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τα 50, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πριν από 2 ήμερες, εντολή απαγόρευσης απόπλου, λόγω προβλημάτων στα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας τους, δόθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο, για τέσσερα πλοία στην Κέρκυρα , δύο από τα οποία εκτελούν δρομολόγια στη γραμμή Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα.
Πρόκειται για τα πλοία ανοιχτού τύπου, Ελένη και Αγία Ειρήνη, τα οποία εκτελούν το δρομολόγιο Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα, το πλοιάριο Αλέξανδρος Κ2 το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο των Διαποντίων Νήσων καθώς και το πλοίο Αγία Τριάδα το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο Λευκίμμη - Ηγουμενίτσα.
Με τα νέα δεδομένα στο λιμάνι η πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας ανοίγει από σήμερα στις 07.30 το πρωί και το τελευταίο δρομολόγιο από την Κέρκυρα θα γίνεται στις 20.30 το βράδυ αφού πλέον παρέμειναν μόνο 6 πλοία. Αυτή η κατάσταση αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στο νησί καθώς το φέρνει 2 δεκαετίες πίσω.

ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr