Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ενιαίο μισθολόγιο και εφεδρεία σε όλο το Δημόσιο!

Νέα σαρωτικά μέτρα υπό την πίεση των εταίρων.


Σε έκτακτες δηλώσεις προχωράει αυτή την ώρα, ο υπουργός Οικονομίας, Ευάγγελος Βενιζέλος από κοινού με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Μόσιαλο, σε μία προσπάθεια να εκπλήξουν τους ευρωπαίους εταίρους μας, με μία θεαματική κίνηση.

Σε αυτό το πλαίσιο και ύστερα από ένα δραματικό υπουργικό Συμβούλιο, η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες του www.NewsIt.gr προχωρά σε αποφάσεις που δεν χωρούν συζήτηση ούτε αντιρρήσεις και αυτές θα έχουν κλείσει έως το αργότερο τις 15 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποφάσεις αυτές αφορούν αρχικά την εργασιακή εφεδρεία, που επεκτείνεται τελικά παντού, δηλαδή και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Άλλη σημαντική απόφαση είναι η άμεση εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου όπου καταργείται η προσωπική διαφορά.
Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως στο δημόσιο θα υπάρχει ο ίδιος μισθός, για όσους έχουν τα ίδια χρόνια, την ίδια θέση και ίδια προσόντα. Μία τέτοια απόφαση βάζει τέρμα στα προνόμια στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, ενώ θα εξακολουθήσει να υπάρχει επίδομα αλλά μόνο στα διευθυντικά στελέχη.
Τέλος, η κυβέρνηση αποφάσισε να επανεξετάσει το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το σωστό άνοιγμα των επαγγελμάτων, όπως εκείνων του φαρμακοποιού, των δικηγόρων και των συμβολαιογράφων.