Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΤΙΝΟΣ ΡΟΒΛΙΑΣ: «Οι μισθοί στους δήμους θα εξορθολογιστούν»

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στον εξορθολογισμό "των αποδοχών που προκαλούν" τόνισε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ντίνος Ρόβλιας, με αφορμή τους μισθούς των "golden boys στους δήμους.

Στον εξορθολογισμό "των αποδοχών που προκαλούν την κοινωνία" είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η κυβέρνηση, όσον αφορά τους μισθούς υπαλλήλων σε δημοτικές επιχειρήσεις, που δημοσιοποίησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τη σχετική διαβεβαίωση έδωσε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Ντίνος Ρόβλιας, ο οποίος πρόσθεσε ότι "πρέπει να το κάνουμε όχι μόνο για λόγους δημοσιονομικούς, αλλά πρωτίστως για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης".
"Και βεβαίως να σημειώσω ότι δεν πρόκειται να θιγούν τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα διότι αυτά τα οποία δημοσιοποιήσαμε αφορούν ένα ποσοστό.
Δεν αφορούν το σύνολο των εργαζομένων" συμπλήρωσε.
Επίσης, ο κ. Ρόβλιας, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Flash, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι όλοι οι δήμοι θα στείλουν τα στοιχεία των υπαλλήλων σε δημοτικές επιχειρήσεις, συμπληρώνοντας "θα τα στείλουν, θέλουν δεν θέλουν".
Υπενθυμίζεται ότι από τα στοιχεία που έστειλαν στο υπουργείο τα 2/3 των δήμων, προέκυψε υπάλληλοι δημοτικών επιχειρήσεων που αμείβονταν με μισθούς έως και 60% μεγαλύτερους σε σχέση με τους απασχολούμενους στον δημόσιο τομέα.
Για την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια διοίκηση και την απαξίωση που τη συνοδεύει, ο κ. Ρόβλιας είπε ότι "η γενικευμένη απαξίωση δεν νομίζω ότι είναι σωστή", ενώ υποστήριξε ότι "τη Δημόσια Διοίκηση οφείλουμε να την ενεργοποιήσουμε και οφείλουμε να αναδείξουμε τόσο τις καλές υπηρεσίες, όσο και τους καλούς δημόσιους υπαλλήλους".