Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Έντονη είναι η φημολογία συγχώνευση ή ακόμα και κατάργηση σχολικών μονάδων


Έντονη είναι η φημολογία που διαρρέεται από κύκλους του Υπουργείου Παιδείας και σχολιάζεται εκτενώς σε πρωτοσέλιδα Κυριακάτικων εφημερίδων, για εφαρμογή του Καλλικράτη, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Συγχωνεύσεις ή ακόμα και καταργήσεων σχολικών μονάδων με σκοπό τη δημιουργία μεγαλύτερων και πληρέστερων σχολείων με μοναδικό σκοπό την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων.
Στο στόχαστρο του Υπουργείου έχουν μπει ολιγοθέσια Δημοτικά Σχολεία (Μονοθέσια και Διθέσια) και Γυμνάσια και Λύκεια τα οποία έχουν λίγους μαθητές ή βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Στο Δήμο Πωγωνίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι λιγότερα από είκοσι.
Φήμες που όλο και ακούγονται περισσότερο, κάνουν λόγο για συγχώνευση ή κατάργηση των Δημοτικών Σχολείων Βήσσανης και Δολιανών και του Γυμνασίου Παρακαλάμου.
Ακούγεται ότι σε πολλούς εκπαιδευτικούς σε όλη την χώρα, που υπηρετούν σε σχολεία (Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) που είναι υποψήφια για κατάργηση έχει φτάσει e-mail από το Υπουργείο Παιδείας που τους καλεί να διαλέξουν άλλο σχολείο για την οργανική τους θέση, την νέα σχολική χρονιά 2011-12.