Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Ν. Ιωαννίνων είναι κάθετα αντίθετος σε συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολικών μονάδων


Κάθετα αντίθετος σε συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολικών μονάδων για λόγους οικονομίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων, κ. Λεωνίδας Ευθυμίου, ύστερα από την έντονη φημολογία για εφαρμογή του Καλλικράτη και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το υπουργείο Παιδείας, τονίζοντας όμως ότι οι συγχωνεύσεις με σκοπό τη δημιουργία μεγαλύτερων και πληρέστερων σχολείων χωρίς να χαθεί καμία θέση εργασίας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
Ο κ. Ευθυμίου ύστερα από όσα ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα περί συγχωνεύσεων ή ακόμα και καταργήσεων σχολικών μονάδων από κύκλους του υπουργείου Παιδείας τόνισε με δηλώσεις του ότι ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Νομού Ιωαννίνων είναι κάθετα αντίθετος σε μια τέτοια προοπτική, εφόσον αυτή γίνεται με μοναδικό σκοπό την εξοικονόμηση κάποιων πόρων.
«Δεν μπορεί να γίνει οικονομία περιορίζοντας την ποιότητα του δημόσιου σχολείου», επισήμανε.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου πάντως δεν εμφανίστηκε αρνητικός στην ιδέα των συγχωνεύσεων αρκεί, όπως είπε, αυτές να δημιουργήσουν μεγάλα σχολικά κέντρα, με βασική προϋπόθεση να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, να λειτουργήσουν με όλες τις απαιτούμενες ειδικότητες και αφού φυσικά ληφθεί υπόψη η γεωγραφική θέση και η μεταφορά των μαθητών.
Αναφερόμενος στα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία από τη αρχή του έτους, ο κ. Ευθυμίου υποστήριξε ότι φέτος η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με πέρσι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλα πάνε καλά.
Όπως εξήγησε στο Νόμο Ιωαννίνων, υπάρχουν κενά στη Θεατρική Αγωγή και τη Μουσική ενώ για τα Ολοήμερα σχολεία εξέφρασε την άποψη πως υπολειτουργούν.
Τέλος σχετικά με τα προβλήματα των εκπαιδευτικών επισήμανε πως είναι ήδη πολλά και ότι η κόκκινη γραμμή για τους δασκάλους αλλά και τους καθηγητές είναι το θίξιμο των μισθών τους, οι οποίοι, όπως ανέφερε είναι ήδη πολύ χαμηλοί.
«Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα είναι καθολικές αν υπάρξουν περικοπές. Δε δεχόμαστε ούτε ένα ευρώ μείωση», είπε χαρακτηριστικά.