Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ: Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές


Ο κ. Μιχάλης Παντούλας βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων επισκέφτηκε τις πληγείσες από την πρόσφατη κακοκαιρία περιοχές του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, τα τμήματα της Εγνατίας Οδού και οικισμούς του νομού (Μουζακαίοι, Δαφνούλα), όπου παρατηρήθηκαν έντονα πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα.
Ο κ. Παντούλας προέβη στην εξής δήλωση:
«Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νομό Ιωαννίνων, με ιδιαίτερη ένταση αυτή την περίοδο, είναι αλήθεια ότι δημιούργησαν πολλά προβλήματα σε ολόκληρο το νομό.
Η πολιτεία οφείλει άμεσα και κατά προτεραιότητα να αποκαταστήσει τις ζημιές και να ανακουφίσει τους πληγέντες. Απαιτείται προς τούτο κινητοποίηση του συνόλου του κρατικού μηχανισμού, διάθεση των απαραίτητων οικονομικών πόρων και αξιοποίηση του καλύτερου επιστημονικού δυναμικού, που διαθέτει η χώρα. Οι επιπολαιότητες και οι πρόχειρες λύσεις δεν επιτρέπονται.
Ο νομός Ιωαννίνων πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η εκδήλωση των καιρικών αυτών φαινόμενων αποκάλυψε, ταυτοχρόνως, και “ακραία” φαινόμενα αυθαιρεσιών, αδιαφορίας, αμέλειας, προχειρότητας, σπατάλης, διαφθοράς και υφαρπαγής δημόσιας περιουσίας.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να καταστραφούν ιδιωτικές περιουσίες και πληθώρα υποδομών.
Η πολιτεία οφείλει να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τη μη επανάληψη παρόμοιων συμπεριφορών και οι πολίτες να μη συμβιβαστούν με την ατιμωρησία των ενόχων.
Το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα ήταν μόνο θέμα τύχης».