Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΔΩΔΩΝΗ: Τέλος εποχής….


Οι αποφάσεις για την πώληση της «Δωδώνης», όπως προκύπτει από όλες τις επίσημες δηλώσεις και το γενικότερο κλίμα που έχει διαμορφωθεί είναι πλέον θέμα χρόνου. Και ίσως ελάχιστου χρόνου.
Στην απάντηση του υφυπουργού κ. Σαχινίδη, που δόθηκε σε ερώτηση του κ. Βαγγέλη Αργύρη και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, θα πρέπει να προστεθούν οι δηλώσεις του Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας, οι οποίες ακολούθησαν και δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες.
«Πόλεμο» ετοιμάζουν Ηπειρώτες αγρότες, αν πουληθεί η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη ΑΕ, λόγω του σχεδίου εξυγίανσης της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία κατέχει το 68% της εταιρείας.
Μάλιστα, εκκρεμεί στα δικαστήρια αγωγή της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων εναντίον της ΑΤΕ ότι παράνομα απέκτησε, βάσει του καταστατικού, το 8% των μετοχών αγοράζοντάς τες από τις συνεταιριστικές ενώσεις Πωγωνίου, Κόνιτσας και Αρτας.
Η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη ΑΕ ιδρύθηκε το 1963 από κτηνοτρόφους.
Το ζήτημα πώλησης της ηπειρώτικης γαλακτοβιομηχανίας τέθηκε ξανά μετά την παρουσίαση του σχεδίου για εξυγίανση της Αγροτικής Τράπεζας, που παρουσίασε ο κ. Γιώργος Παπακωσταντίνου.
Λόγω Μνημονίου, προβλέπει μεταξύ άλλων απεμπλοκή της ΑΤΕ από μη χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες και ρευστοποίηση επιχειρήσεων, παρότι η Δωδώνη ΑΕ είναι κερδοφόρα..