Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Ορίζοντες Ηπείρου: Η Περιφέρεια οφείλει να βοηθήσει τους αγρότες της Άρτας τώρα


Ο Σπύρος Ριζόπουλος, εκλεγμένος επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το χαλάζι που έπεσε στην Άρτα κατέστρεψε μεγάλο μέρος των καλλιεργειών και δημιουργεί σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στους παραγωγούς που είδαν να καταστρέφονται οι κόποι ολόκληρης της χρονιάς.
Καλούμε τον περιφερειάρχη σήμερα κιόλας να δώσει εντολή στις υπηρεσίες του και να δοθεί αμέσως, έναντι των αποζημιώσεων, ένα βοήθημα στους παραγωγούς, εν είδη άτοκου δανεισμού, με την υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων, χωρίς να περιμένει τον ΕΛΓΑ. Το προηγούμενο υπάρχει. Το ίδιο έγινε από την κυβέρνηση Καραμανλή στη Ζαχάρω της Ηλείας.
Τα χρήματα θα προέλθουν από το Περιφερειακό Ταμείο. Από εκεί και πέρα, όταν ο ΕΛΓΑ ολοκληρώσει τις έτσι κι αλλιώς χρονοβόρες διαδικασίες του και εγκριθούν οι αποζημιώσεις για τους αγρότες, το ποσό που έχει δοθεί να επιστραφεί στην Περιφέρεια.
Αυτό πρέπει να γίνεται σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, ιδίως όταν αυτό είναι μια έκτακτη ανάγκη που προκύπτει κάθε χρόνο.
Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μια νέα προσέγγιση στις σχέσεις της Περιφέρειας με τους αγρότες και αυτό δεν έχει να κάνει με πολιτικές προτιμήσεις και ψηφοφόρους.»