Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Ιωάννινα: Συνελήφθη 45χρονος για εμπρησμό αυτοκινήτου



Συνελήφθη, χθες (10-06-2019) το απόγευμα, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 45χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για εμπρησμό, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παραβάσεις του ΚΟΚ.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, ο κατηγορούμενος με τη χρήση εύφλεκτου υλικού, προκάλεσε πυρκαγιά σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 41χρονης ημεδαπής, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του οχήματος.
H πυρκαγιά κατασβέστηκε από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έφθασε στο σημείο.
Μετά από σχετική καταγγελία του συμβάντος στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, εκδόθηκαν αναζητήσεις με αποτέλεσμα αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων να εντοπίσουν λίγο αργότερα στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων τον 45χρονο να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίντητο και να τον συλλάβουν.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μπιτόνι με βενζίνι, τέσσερα μπουκάλια με φωτιστικό οινόπνευμα, σωλήνας για την εισαγωγή της βενζίνης και αναπτήρας.
Επιπρόσθετα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 45χρονο, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε το ανωτέρω αυτοκίνητο, υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.