Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

ΟΠΕΚΕΠΕ: Από το μεσημέρι της Πέμπτης θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων παραγωγών με το υπόλοιπο της ενιαίας ενίσχυσης

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ από το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου θα πιστωθούν (εκτός απροόπτου-απεργία) οι λογαριασμοί των δικαιούχων  παραγωγών με το υπόλοιπο της ενιαίας ενίσχυσης που αντιστοιχεί στο 2017.
Η μόνη επιφύλαξη που υπάρχει έχει να κάνει με την πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, και την τυχόν συμμετοχή σε αυτήν κάποιων υπαλλήλων του Οργανισμού, που ίσως να επηρεάσει την διαδικασία.
Η διαδικασία της πίστωσης θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, ανάλογα και με το τραπεζικό ίδρυμα στο οποίο διατηρεί λογαριασμό ο δικαιούχος.
Σημειωτέον ότι «το συνολικό ποσό που θα πληρωθούν οι δικαιούχοι παραγωγοί αγγίζει τα 1 δις ευρώ, ενώ μέσα σε αυτό θα συμπεριληφθεί και το πρασίνισμα.

Σύµφωνα µε προηγούμενη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην πληρωμή αυτή θα περιλαµβάνονται υπόλοιπα της βασικής ενίσχυσης (το 30% που αντιστοιχεί σε ποσό 427.329.000 ευρώ), το πρασίνισµα (562.899.000 ευρώ) και την ενίσχυση για τους γεωργούς νεαρής ηλικίας (37.527.000 ευρώ), όσους έχουν λαµβάνειν δικαιώµατα από το Εθνικό Απόθεµα συνολικού ποσού 28,5 εκατ. ευρώ, όσους αθροιστικά το συνολικό τους ποσό είναι µεγαλύτερο από τα 250 ευρώ, αλλά και όσες από τις εκκρεµότητες της προκαταβολής διευθετηθούν, αφενός από τους παραγωγούς µε υποβολή διοικητικών πράξεων και αφετέρου από τους αρµοδίους µε ολοκλήρωση των ελέγχων, αλλά και τους δικαιούχους της φόρµας 6.