Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Περιφέρεια Ηπείρου: Ενημερωτικές εκδηλώσεις για αγρότες- Έλεγχοι για τη φέτα

Νέο γύρο ενημερωτικών εκδηλώσεων για το πρόγραμμα των νέων αγροτών ξεκινά η Περιφέρεια Ηπείρου από την ερχόμενη Τετάρτη, με πρώτο σταθμό το Μέτσοβο και έπονται σε Κόνιτσα, Ζίτσα, Θεοδώριανα, Ζαγόρι κ.α.. «Θα αρχίσουμε μια σειρά για τους νέους αγρότες. 
Στις 9 του μηνός στο κτίριο του ΜΕΚΔΕ στο Μέτσοβο, θα γίνει σύσκεψη για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μετσόβου, με νέους ανθρώπους, αλλά και με κτηνοτρόφους που έχουν προβλήματα στις αδειοδοτήσεις και γενικά σε ζητήματα του πρωτογενή τομέα», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης.
Επίσης, με αφορμή την απόφαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος κατά των συμφωνιών της Ε.Ε. με τον Καναδά και τη Νότια Αφρική για τη «φέτα», ο Περιφερειάρχης, τόνισε ότι όλα τα Ελληνικά κόμματα πρέπει να ασπαστούν τη θέση αυτή. «Ως Περιφέρεια δε Ηπείρου- πρόσθεσε- έχουμε αρχίσει τους ελέγχους από τα παράλια και όπου εντοπιστούν περιπτώσεις πώλησης λευκών τυριών ως φέτα θα υποβληθούν μηνύσεις».
·   Η   ημερίδα της Τετάρτης 9 Αυγούστου στο Μέτσοβο, θα αρχίσει στις 11 π.μ. με χαιρετισμό του Περιφερειάρχη και θα συνεχιστεί με ενημέρωση για την δεύτερη πρόσκληση του προγράμματος για του Νέους Αγρότες, από τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Δ/σης Αγροτικής Οικονομίας κ. Θωμά Αλεξίου και για την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων από την Προϊσταμένη του ΟΠΕΠΕΚΕ Π.Δ. Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας κ. Χαριτίνη Παπαθανασίου.

ΠΗΓΗ: www.php.gov