Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Τοπικό αστυνόμο στο Καλπάκι ζητά ο δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης

Την επέκταση του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου και στο Δήμο Πωγωνίου και συγκεκριμένα στην Τ.Κ. Καλπακίου, που αποτελεί την έδρα του Δήμου, ζητά από το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Ο Δήμος Πωγωνίου συγχαίρει την ηγεσία του Υπουργείου για την εφαρμογή του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου, ενός θεσμού που σύμφωνα με δική σας δήλωση θα λειτουργήσει ως «φύλακας άγγελος» για τις απομακρυσμένες περιοχές.
Παρακαλούμε όπως ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου επεκταθεί και στην έδρα του Δήμου Πωγωνίου, την Τ.Κ. Καλπακίου, από την οποία διέρχεται καθημερινά πλήθος πολιτών. Η κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Καλπακίου δημιούργησε πολλά κενά και οι πολίτες, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, εξαναγκάζονται να διανύσουν δεκάδες χιλιόμετρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν, δεδομένου ότι οι κοντινότερες υπηρεσίες βρίσκονται στα Ιωάννινα (Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων) και στο Δελβινάκι (Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου).
Οι αρμοδιότητες του Τοπικού Αστυνόμου αναμένεται να προσφέρουν σημαντική βοήθεια στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των οποίων αποτελεί πάγια διεκδίκηση για τη Δημοτική Αρχή Πωγωνίου.
Αντιλαμβανόμενοι δε την ανάγκη για εξοικονόμηση πόρων, σας ενημερώνουμε ότι θα διαθέσουμε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Δημαρχείο Καλπακίου για τη στέγαση του γραφείου του Τοπικού Αστυνόμου.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
      
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου


Κωνσταντίνος Καψάλης»