Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Περιφέρεια Ηπείρου: Προσκλήσεις για υποβολή προτάσεων από Δήμους για Κέντρα Κοινοτήτας-ΚΗΦΗ

Δύο νέες προσκλήσεις για τη δημιουργία Κέντρων Κοινότητας και τη συνέχιση λειτουργίας των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων – ΚΗΦΗ  έδωσε στη δημοσιότητα Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020.
Οι δύο προκηρυσσόμενες δράσεις εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας 5: Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Κοινωνική Ένταξη και Καταπολέμηση Διακρίσεων του Ε.Π. 2014-2020.
Η δράση «Κέντρα Κοινότητας» αφορά στη δημιουργία και λειτουργία για τρία έτη ενός Κέντρου Κοινότητας, σε Δήμους της Περιφέρειας με μόνιμο πληθυσμό, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, άνω των 10.000 κατοίκων.
Δυνητικοί δικαιούχοι είναι Δήμοι της Περιφέρειας Ηπείρου, λοιποί φορείς καθ’ αρμοδιότητα, που συστήνονται και εποπτεύονται από τους Δήμους, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις ή άλλοι δημοτικοί φορείς, και ΝΠΔΔ, που συστήνονται και εποπτεύονται από τους Δήμους.
Τα Κέντρα Κοινότητας έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν τους ΟΤΑ Α’ Βαθμού στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης του «Κέντρου Κοινότητας».


Η πρόσκληση αφορά χρηματοδότηση πράξεων συνολικής δημόσιας δαπάνης 1.297.320 ευρώ. Οι προτάσεις θα υποβληθούν από την 17/6/16 έως 11/8/16 και ώρα 15.00 και θα αξιολογηθούν με τη σειρά πρωτοκόλλου υποβολής των προτάσεων.
Η δράση «Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων – ΚΗΦΗ» αφορά στην υποβολή προτάσεων για την συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) για ένα έτος.
Δυνητικοί δικαιούχοι είναι: Δήμος Ηγουμενίτσας (Προσχολική Αγωγή, Κοινωνική Προστασία και Πολιτισμός Δήμου Ηγουμενίτσας), Δήμος Ιωαννιτών (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α Δήμου Ιωαννιτών και Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία "Η Μέριμνα"), Δήμος Μετσόβου (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μετσόβου), Δήμος Πρέβεζας (Νέα Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πρέβεζας), Δήμος Πωγωνίου (ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Μέριμνας και Παιδείας Δήμου Πωγωνίου), Δήμος Φιλιατών (Νέα Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φιλιατών).
Αντικείμενο είναι η παροχή από τα Κ.Η.Φ.Η. υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κλπ), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα που έχει αναλάβει.
Η πρόσκληση αφορά χρηματοδότηση πράξεων συνολικής δημόσιας δαπάνης 858.040 ευρώ. 
Οι προτάσεις θα υποβληθούν από την 17/6/16 έως 18/7/16 και ώρα 15.00 και θα αξιολογηθούν με τη σειρά πρωτοκόλλου υποβολής των προτάσεων.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr