Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΑΡΤΑ: Μαζικές διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω κλοπής ρεύματος

Σε διακοπή της ηλεκτροδότησης μαζικά σε καταστήματα στο κέντρο της Άρτας προβαίνει τις τελευταίες ημέρες η ΔΕΗ, ύστερα από καταγγελίες για ομαδική κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.
Τα πρωτοφανή περιστατικά ηλεκτροκλοπής, η οποία σύμφωνα με τη ΔΕΗ πραγματοποιείται με αλλοιωμένους μετρητές και παράνομες καλωδιώσεις, αποκαλύπτονται από την αρχή του Μάρτη, σε κεντρικά καταστήματα κι επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης στην οδό Σκουφά και αλλού. Μάλιστα, μερικά από αυτά είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Ο εμπορικός σύλλογος της πόλης, επιδεικνύοντας αργά αντανακλαστικά, πριν από λίγο με σχετική ανακοίνωσή του ζήτησε από τη ΔΕΗ να ξεχωρίσει «την ήρα από το στάρι», καθώς μαζί με τους φταίχτες πλήρωσαν και κάποια καταστήματα που δεν είχαν στην ουσία καμία σχέση με αυτού του είδους τις κλοπές.
Μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας είχαν συνάντηση με υψηλά κλιμάκια της ΔΕΗ στην πόλη και ζήτησαν να ανασταλούν οι μαζικές διακοπές ηλεκτροδότησης, προκειμένου να δοθούν εκατέρωθεν οι σχετικές εξηγήσεις, για να διορθωθούν, όπου είναι δυνατόν, κάποια λάθη που έγιναν και να μην καούν τα χλωρά μαζί με τα ξερά.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί και στον τοπικό Τύπο, σ' αυτήν τη συνάντηση διευκρινίστηκε ότι κανείς δεν θα καλύψει παρανομίες και ότι η κλοπή ρεύματος που είναι αδίκημα θα τιμωρηθεί όπως ορίζει ο νόμος.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr